Aktywne Wpisy
Pust3lnick +6
Cześć. Jako że od ponad 10 lat mam prawo jazdy B i zawsze chciałem spróbować swoich sił na motocyklu postanowiłem zakupić sobie 125 żeby spełnić wreszcie swoje małe marzenie. Jest tylko jeden problem - na żadnym motorze nigdy nie jeździłem, wiem tylko jak się tym jeździ w teorii z internetu, ale praktycznie nie mam ani minuty doświadczenia, a gdybym tą 125 zakupił, to miałbym ponad 40 km drogi powrotnej do pokonania nim
Tak wygląda depresja
Ogarnia ktoś jaka może być przyczyna że instalacja oddaje energię do sieci zamiast pakować wszystko w baterie?
Też mu podpowiadałem że może max ładowanie bateri to 1500 i więcej nie da rady
Bo z tego co opowiadał to max co widział na baterie to 1500 wlasnie
Znajomy ma baterie pylontech force 2x3.5kw
Nie wiem jak tam mam w falowniku ustawione ale standardowo powinny łykać 4000W a w porywach 10000W według karty katalogowej jako pakiet.
51,2V Nominalne napiecie
20A standardowe ładowanie
50A maksymalne
4 sztuki równolegle.
@Adamczarny: Jest jeszcze z 5 podtypow tych baterii. Force L1 ma zalecany prad ladowania 30A w systemi 48V daje 1440W. W srodku jest LFP. Dla SoC=40% napiecie bedzie nizsze niz 3,2V na cele, wiec pasowaloby to 1400W. Mozna ladowac wiekszym pradem, ale to zalezy od ustawien i strategii sterowania.
https://en.pylontech.com.cn/view_pdf/web/viewer.html?file=/A_UpLoad/upload_file/20230823175305_0033.pdf&fname=Datasheet+Residential+BESS-+Stackable+type+Force+L1.pdf