Wpis z mikrobloga

O strajku kierowców zawodowych mówi się pokątnie i co się słyszy w trasie na radiu i parkingu to wszyscy za ale do tego nigdy nie dojdzie jakie jest wasze zdanie kierowców zawodowych? nie pajaców z piwnicy nie pytam o zdanie #zycietruckera #strajkierowcowzawodowych
Jopek1974 - O strajku kierowców zawodowych mówi się pokątnie i co się słyszy w trasie...

źródło: comment_1666941634qt59OrfON8BKo41hjUxVbS,w400

Pobierz

Zorganizować się i zrobić strajk przez 7 dni

• Tak 44.3% (366)
  • Nie 55.7% (461)

Oddanych głosów: 827

• 102
  • Odpowiedz
@Jopek1974 a z jakiego powodu miałbym strajkować? Wybór, warunki pracy oraz zarobki w branży są obecnie bardzo dobre. Oczywiście nadal można trafić na dziadtransa, ale jeżeli ktoś mimo takich możliwości nadal tkwi w pato firmie, to jest sam sobie winien i strajk niewiele tu pomoże. Trochę gorzej mają kierowcy ze wschodu, głównie z Gruzji i Uzbekistanu, bo ci mają często ograniczone pole manewru, ale jak widać na przykładzie Agmazu, są sposoby,
  • Odpowiedz
  • 0
@derzaba: gdzie jeździsz z jakiego regionu Polski jakich relacjach jakim pojazdem i ile netto na ręke?bo już piszę podanie o pracę w twojej firmie ile banknotów?
  • Odpowiedz
@Jopek1974: Ty jesteś tępy czy trudny? Wydajesz mi się być jeszcze z tej starej szkoły truckerskiej która gardziła nauką w szkole xD

Jeśli 74 to twój rocznik to idź na Facebooka i tam wraz z innymi kierowcami którzy narzekają na szefów i Ukraińców w polskich firmach (ale Polak u Niemca to co innego) planuj super strajk nawet nie wiedząc o co chcesz walczyć xD

Nie zapomnij o komentarzach w stylu
  • Odpowiedz
  • 0
@erni13: nie ja mam robotę w koło komina kłaniam się Hansowi co dzień i mam w dupie całą społeczność kiero bo ja to ja i nie mogę na dwa dni wziąć zwolnienia i lekarza bo mnie Hans kopnie w dupę.74 he he nie pajacuj.
  • Odpowiedz
niestety nie znam ukraińskiego języka....pozyżyczkiwaczy dej cukru dej kawy

@Jopek1974: z polskim też Ci kiepsko idzie. 50 lat prawie na karku, a nie nauczyć się pisać to niedziwne, że teraz jesteś strajkującym tirowcem xD
  • Odpowiedz
@Jopek1974: Człowieku, nawet jak próbuję zrozumieć o co Ci chodzi, to i tak się nie da. Pytają Cię grzecznie ludzie: przeciwko czemu i po co chcesz strajkować? Poza tym Twój sposób pisania wygląda jak jakiś zapis strumienia myśli xD Mówiąc wprost - nie zdziwię się, jeżeli jedyną osobą, która rozumie co piszesz jesteś Ty xD
  • Odpowiedz
@Jopek1974: Chciałbym ci odpowiedzieć ale ni #!$%@? gościu nie rozumiem co ty chcesz mi przekazać xD

Weź ty już idź na Facebooka do reszty boomerow albo zrób chociaż zaocznie podstawówkę przed kolejnymi postami, bo to nie miejsce dla ciebie

Albo to B8 10/10 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Jopek1974: XDD

W sumie skończyłem niemiecką Realschule, więc podejrzewam, że z gramatyką języka niemieckiego również radzę sobie lepiej niż ty z ojczystym językiem xD

Ludzie się z ciebie śmieją bo to co piszesz wygląda jak niezrozumiały bełkot #!$%@? boomera i utrwalasz tylko wykopowy stereotyp truckera-debila. Ja ci zwyczajnie dobrze radzę żebyś udał się na Facebooka, bo tu ciężko będzie o znalezienie dla ciebie publiki która zrozumie to co piszesz. Tam
  • Odpowiedz
@Jopek1974: Owszem mamy, bo pytasz publicznie o to czy organizować strajk, który będzie dotyczył także ludzi niezwiązanych z branżą. Kiedy protestują taksówkarze, to mniej więcej wiadomo o co im chodzi. Kiedy robią to górnicy - to samo. Mają jakieś postulaty.
A Ty najwyraźniej sam nie bardzo masz pojęcia przeciwko czemu chcesz strajkować. A jeżeli jednak wiesz, to dawaj, bo parę osób tutaj może być ciekawych.
A zatem - przeciwko czemu
  • Odpowiedz