@Profesjonalne_spodnie_z_kapturem: tak, ale drugi problem pewnie wynika z pierwszego - jakichs bledow w css ktore popelniam.... dosc mocno zmodyfikowalem z czasem szablon i teraz juz nie za bardzo ogarniam.... tak o dzera jakbym stopke robil, to co zrobic zeby byla po sidebarze i tresci niezaleznie czego jest wiecej?
@nilfheimsan: ale masz tam bałagan :) sprawdź pozycje elementów bo na pewno masz tam coś pomieszane.
@Profesjonalne_spodnie_z_kapturem: To się odnosi do stron, które mają mniej zawartości niż wynosi wysokość strony, tzw. sticky footer (kolega to rozwiązał poprzez skrypt js).
bottom:0; konczy sie tym ze stopka laduje na dole, ale przegladarki, czyli jak przewiniemy nizej to stopka zostaje dalej w polowie strony, dziala to tylko jak tresci jest mniej niz jedno okno
@Santeria: no mam... jestem poczatkujacy, to skrypt tentego ktory sobie modyfikuje bo od zera w zyciu bym nie napisal. ale teraz sie kompletnie pogubilem. Mam wrapper, w nim mam najpierw content na 700 px i sidebar na 240 px, potem zamykam wrapper i mam footer, dlaczego to nie dziala ?
@mjkl: to jest na chlopski rozum rozwiazny z problem ze komentarze z fb wjezdzaly mi na obrazek. po dodaniu czegokolwiek, np. kropki juz sie ladowaly ladnie po zdjeciu. wiem ze to slabo rozwiazane, ale lepiej nie umiem na razie. generalnie przerasta mnie edycja szablonu ale duzo sie ucze :)
@npsr: no nie dziala :/ moze w innej przegladarce Ci dziala, mi w chrome i firefoxie nie. Na glownej juz wczesniej dzialalo, a przy konkretnym obrazkiem nie
źródło: comment_IVO5lHS49JtFnntmvN7bL86hUGkMZN0w.jpg
Pobierzźródło: comment_h5dQvXDUDgP2M2T6Tn5fSyZcCGMzTsgN.jpg
Pobierz@Profesjonalne_spodnie_z_kapturem: To się odnosi do stron, które mają mniej zawartości niż wynosi wysokość strony, tzw. sticky footer (kolega to rozwiązał poprzez skrypt js).
bottom:0; konczy sie tym ze stopka laduje na dole, ale przegladarki, czyli jak przewiniemy nizej to stopka zostaje dalej w polowie strony, dziala to tylko jak tresci jest mniej niz jedno okno
enjoy
#footer {
clear: both;
bottom:0px;
color: #f5f5f5;
border-top: 1px solid #1f1f1f;
background: #303030;
width: 100%;
text-shadow: 1px 1px 0px #4a4a4a;
font-size: 13px;
box-shadow: inset 0px 10px 20px rgba(0,0,0,0.2);
}