Aktywne Wpisy
Antybuka +24
Żyłem w 5 miastach w Polsce i tylko w Warszawie jest tak dużo ludzi odklejonych od rzeczywistości xD
Piszcie swoje historie xD
1.
Piszcie swoje historie xD
1.
dzimmerman +57
Może mi ktoś wyjaśnić jak ta zmiana którą wypuściło CrowdStrike przeszło testy skoro skuteczność udupiania maszyn jest praktycznie 100 procent?
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria
Mam Projekt: Mebel.
Zawiera obiekt - powiedzmy stolik1, stolik1 zawiera blat1,oraz noga1 skopiowana 4 razy, na 4 rogi...
Skopiowałem stolik1 i mam teraz stolik1 i stolik2 (przesunięty oczywiście gdziestam) i chciałbym w jednej nodze wywiercić otwór - zonk, nie da się. Każda modyfikacja jakiegokolwiek obiektu w którym kolwiek stoliku - przenosi się na wszystkie nogi, we wszystkich stolikach.
Jak te obiekty od siebie rozdzielić? Przecież rozmnożyłem stolik1 przez "przesun/kopiuj" i zaznaczyłęm "utwórz kopię" !
W liście elementów - wszystkie mają wpisy typu noga:3, a gdy chce zmienić jej nazwę (F2) to pojawia się tylko edycja "noga" - najwyraźniej enumeracje :3 dodaje system przez powielenie jednego obiektu...
Pic rel
Może to się jakoś inaczej nazywa, może coś źle robię, ale:
Jak rozdzielić obiekty od siebie - by z jednego obiektu faktycznie powstawała niezależna, i niezależnie edytowalna kopia, a nie powielenie-sklonowanie elementu (informatycznie: przesunięte dowiązanie symboliczne do oryginalnego obiektu, tylko gdzie indziej wyświetlane)
btw, mebli z lacka też nie rób;)
@kiedystobylyloginy ależ dlaczego, tak tanie źródło okleinowanego kartonu - czemu miałoby się zmarnować. potrzebuje półeczkę, mam stoliki z OLX za 10zl , tylko o ile nogi tu odciąć tam przedłużyć i do tego zaprojektować druk3d łączników z uchwytem tego co chce - i będzie dobrze. na pewno ładniej niż jakbym płytę meblowa 18mm pociachał i miał na kolanie okleinowac żelazkiem ;)
jak po taniości, to już lepiej coś na bazie platsa
// edit
no, chyba że ci rozstaw ~19cali potrzebny, to z tym nie handluję. pamiętaj tylko, że w takim wypadku poza ~5cm osb z góry nogi i ~3cm z dołu to sam karton i powietrze;)