Aktywne Wpisy
ZuluScout +520
#paryz2024 Tak się fajnie bawili. Naśmiewali się z katolicyzmu robiąc swoje karykatury z tymi człekopodobnymi tęczowymi stworkami. Dlaczego przy okazji nie zrobili sobie beki z islamu? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
RedBulik +81
Wyśmiewanie religii xDddddd do miliarda innych parodii Ostatniej Wieczerzy też się tak dzbany sapaliście? Czy taki Żywot Briana to też herezja i atak na wasze obleśne, pełne hipokryzji prawackie serduszka? Walić was w oczodoły xD
#paryz2024
#paryz2024
Final Fantasy Anniversary Edition (PSP)
Czy ja wiem, czy trzeba coś więcej piać na temat tej gry? Pierwsza część wspaniałej sagi, w odświeżonej wersji na PSP. Gra w oryginale na NESa, co niektórych może odrzucać - w tym wydaniu bardzo sympatyczna graficznie, 2D JRPG w najlepszym wydaniu.
Postanowiłem z okazji zbliżającej się premiery Final Fantasy X i X-2 HD Remaster, przejść poprzedniczki, wspinając się do najnowszych odsłon. Niestety trochę to czasu zajmie, nie mam już tyle czasu na granie co kiedyś. Przejście wątku głównego zajęło mi 16 godzin, a każda kolejna część jest dłuższa.
Dobrze opowiedziana historia, klasyczny system walk, ładne lokacje i muzyka! Muzyka jest po prostu świetna (mój ulubiony motyw, to melodia z Sunken Shrine (https://www.youtube.com/watch?v=MZgVY1ZXbqU), bardzo klimatyczne. Polecam dla każdego, kto grał w dowolnego Finala, a jakimś cudem nie ograł pierwszej części!
Jedyne co mnie trochę zirytowało, to klasyczny jak dla jRPG poziom trudności, który polegał mniej więcej na tym, że rósł systematycznie, razem z moim levelem i mocą ekwipunku, przez co nie odczułem specjalnych trudności i wyzwań. Po czym przyszło do ostatniego bossa i 2 x po 30 minutach walki Game Over :D Nie ma to jak Boss leczący 9999 hp i mp pod koniec walki... Poszło za trzecim!
Dodatkowe labirynty i lokalizacje, z losowo generowanymi korytarzami chyba póki co sobie odpuszczę.
Następny cel, Final Fantasy 2, również remaster na PSP!
#rokgier #finalfantasy #psp #jrpg
Łap plusa, bejbe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie gram tylko w jrpg : Echochrome, Patapon (nie wiem czemu ale wciąga), LEGO Indiana Jones, Loco roco (Twój avatar ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i oczywiście mój najulubieńszy - Tekken.