Aktywne Wpisy
Nie rozumiem tego świata. Rosja zabija 3 cywili w ataku rakietowym. Potępienie całego świata, sankcje itd.
Izrael zabija 300 cywili w jedną noc - USA wysyła im broń, świat milczy xDDD
#niepopularnaopinia #ukraina #wojna
Izrael zabija 300 cywili w jedną noc - USA wysyła im broń, świat milczy xDDD
#niepopularnaopinia #ukraina #wojna
Codziennie pokazuje mi się te durne wpisy czy kobiety wolą być same w lesie z niedźwiedziem czy mężczyzną i oczywiście wybierają niedźwiedzia. Faceci zawsze w komentarzach się prują, że przecież niedźwiedź zabije, że przecież ich nie interesuje krzywdzenie kobiet itp
I chyba do nich nie dociera, że jeśli oni wiedzą, że nie skrzywdzą to nie o nich chodzi. Chociaż i tak często bywa, że nawet myśląc, że się kogoś nie chce skrzywdzić
I chyba do nich nie dociera, że jeśli oni wiedzą, że nie skrzywdzą to nie o nich chodzi. Chociaż i tak często bywa, że nawet myśląc, że się kogoś nie chce skrzywdzić
#businessintelligence #powerbi
Weryfikacja kandydatów nauczyła mnie, że lata doświadczenia w tym narzędziu nic nie mówi.
Sam w pbi siedzę jakieś 2,5 roku (rola czołowego experta PBI w firmie konsultingowej z przynajmniej 150 power Bi'owcami), a miałem okazję rozmawiać z kandydatami na seniorów z 5-7 lat doświadczenia którzy np. nigdy nie używali tabular editora i grup kalkulacyjnych, a na pytania o pojęcia daxowe jak "przejscie kontekstu" czy "tabele rozszerzone" tylko robili wielkie oczy.
Prowadzenie szkoleń wydaje się ciekawe. Z tego co sprawdziłem w necie to firmy typu comarch/sii za takie szkolenie z podstaw power bi biorą po 1,2-1,5k za osobę, za dwa dni szkolenia.Rozmawiałem ze znajomym, który prowadził takie szkolenia, to mówił ze merytorycznie to są podstawy podstaw pracy w Power BI wiec
Życie szkoleniowca wcale nie jest takie usłane różami. Chcesz brać dobrą kasę za szkolenia to musisz robić jako podwykonawca, wtedy wpada odpowiednio duża marża za wykonanie szkolenie, ale przygotowania masz we własnym zakresie i odpowiedzialność też leży na Tobie(często są kary umowne, np. w przypadku szkolenia do certyfikacji, jeśli określony procent nie zda) a i rynek nie jest tak wielki. Więc trzeba się starać, bo jak szkoleń nie dostaniesz to
Myślałem również się rozwijać w kierunku jakiegoś Data Cloud Architecta, ale do tego pewnie trzeba siedzieć w samych bazach danych jeszcze z