Wpis z mikrobloga

@xyronexus: Kup sobie sam piwo, wejdź na jakiś kurs online z podstawami proceduralnymi i sącząc piwo metodą prób i błędów napiszesz swój pierwszy program który będzie wykonywać pętle która drukująca 1000 razy "hello world". Jak to ogarniesz, to reszta będzie banalna.
  • Odpowiedz
@Abraham_Szymon_Goldstein: @xyronexus:

Tym bardziej może korzystać z kursów video których jest sporo. Kiedyś miałem płytę o nazwie "Programowanie w Visual Studio C++" czy coś w ten deseń. Były tm materiały filmowe, gdzie osoba pisząc kod tłumaczyła co robi, a w każdym katalogu w którym był film dotyczący konkretnego znajdował się plik z finalnym kodem źródłowym, który był przedstawiany w filmie.

Jak ogarnie podstawy c++, to przerzucenie się na inne języki
  • Odpowiedz
@gonzono: @duffman: @Incognix: Najwidoczniej źle się wyraziłem. Potrafiłem napisać "hello world" umiałem nawet pętle, tylko nie rozumiałem do czego ma mi to służyć, jak z tego skorzystać i do czego. Potrafie się uczyć z książki, chodzi o to żeby to zrozumieć, a nie tylko zrobić. Tak jak napisał @Abraham_Szymon_Goldstein: lubie rozmawiać i przynosi mi to więcej korzyści niż tylko czytanie.
  • Odpowiedz
@xyronexus: No to tak naprawdę są podstawowe narzędzia- najpierw się uczysz wkręcać śrubki, żeby z tego potem składać samochody. Jak chcesz widzieć ładne efekty kucowania to polecam robienie jakiś prostych gierek z tuturialami- nic tak nie cieszy mordy jak pierwszy sterowany strzałkami kwadrat.
  • Odpowiedz
Wsiadasz w Piasecznie w autobus 709, albo 727 jedziesz przez 30min. do metra Wilanowska, z metra jedziesz 10 min do Centrum. O godzinie 8 w stronę Warszawy są wielkie korki, ale dopiero o 16 na drodze powrotnej korki są ogromne.
  • Odpowiedz
Wsiadasz w Piasecznie w autobus 709, albo 727 jedziesz przez 30min. do metra Wilanowska, z metra jedziesz 10 min do Centrum. O godzinie 8 w stronę Warszawy są wielkie korki, ale dopiero o 16 na drodze powrotnej korki są ogromne.
  • Odpowiedz