Wpis z mikrobloga

W sumie co byście zrobili na miejscu takiego ruska który dostał wezwanie? Uciekać z kraju i szukać życia gdzieś poza krajem? Iść do więzienia odsiedzieć swoje i wyjść czy iść na wojnę i modlić się o to że nie wyślą was gdzieś gdzie łatwo zginąć?

#wojna #rosja #ukraina #pytanie
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@korporacion: nie jestem na miejscu ruska więc ciężko powiedzieć. Gdyby mnie powołali do walki z tymi alkoholikami to bym poszedł.
Gdybym był ruskim alkoholikiem i miałbym walczyć z UA wspieraną przez zachód to bym zrobił pewnie to samo co oni na filmach z poboru: uchlał się
  • Odpowiedz
  • 2
@korporacion Jak zawsze potrzebna jest kasa. Ale w momencie, w którym dowiedziałabym się że zaczyna się jakaś operacja specjalna, sprzedałbym wszystko co bym mogła i wydała wszystkie oszczędności, by uciec. Zresztą myślę że w pierwszych dniach inwazji było to o wiele łatwiejsze. Ale ogólnie mieszkając w Rosji, w których nie ma wolności słowa, nie przestrzega się praw człowieka itd zawsze powinno się szukać możliwości do ucieczki.
  • Odpowiedz
@tytanowyy: Kazdy Rosjanin, ktory nie ma przepranego mozgu przez propagande lub nie jest zwyklym oportunista, musi widziec bezsens tej bratobójczej tak naprawde wojny. I na pewno tacy są, choc nie jest ich wielu zdaje sie i z wiadomych przyczyn sie nie wychylaja ze swoimi pogladami. Czesc tez juz dawno zdazyla uciec
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@korporacion: dlaczego uważacie że jak się trafi do więzienia to tam się będzie siedzisko te 10 lat? Zapewne wywiozą skutego do specjalnej jednostki wojskowej na szkolenie lub od razu skutego na front.
  • Odpowiedz