Wpis z mikrobloga

@Khozana: Jak masz większego psa to polecam na mięsnym specjalne kości, bądź mięso(do kupienia w dowolnym marketowym mięsnym) - pies będzie miał więcej funu, #!$%@? Ci podłogę ale przynajmniej później będą problemy z żołądkiem. Jeżeli nie jest rasowy, zostanie po prostu zabawa i mniejsze koszta
  • Odpowiedz
@Lanc z opracowań naukowych :) to o kurczęcych kościach to również mit. Możesz dać psu kurczęcą kość o ile pies umie ładnie ją jeść tzn. Gryzie i mieli a nie połyka, a po drugie musi być to kość mięsna typu całe udko a nie oskorowana kość. Nie może być jednak gotowana bo właśnie wtedy tak pęka jak mówisz. A dużych kości typu wołowych się psu nie daje bo niszczą szkliwo, łamią zęby
  • Odpowiedz
@Lanc mój pies jest na surowej diecie barf. Czasami dostanie kurze albo królicze udko bo umie je jeść, ale zwykle właśnie jak chce żeby sobie coś memłał to kupuje takie gryzaki typu jakieś właśnie uszy, ogony itd.
  • Odpowiedz
@Lanc a i zapomniałam dodać, że kości mają wysoka zawartość fosforu. Więc jak Twój pies je gotową suchą lub mokrą karme w której ma już dostarczany ten fosfor to częste dawanie kości będzie mu walić po nerkach. Mogą też doprowadzić do problemów jelitowych bo są ciężkostrawne.
  • Odpowiedz