Wpis z mikrobloga

Nie ma to jak stary dobry ruch narodowy czyli zwolennicy ustroju prawnie zabronionego i ich pojmowanie logiki. Nie wiem co mają lockdowny i nauka zdalna do ilości samobójstw u dzieci. Serio nie jestem w stanie zrozumiec jak jedno ma sie do drugiego. Skoro kluczowe jest nie to ,ze byly lockdowny a to ,że ogrom osrodków psychoatrycznych dla dzieci się zamyka bo brakuje funduszy, gdyż pis wolin wydawac kase np na ławki patriotyczne. To nie, rn musi zwalic winę na cos absurdalnego...z reszta typowe

#bekaznarodowcow #polityka #urojeniaprawakoidalne #neuropa #psychologia
Z.....n - Nie ma to jak stary dobry ruch narodowy czyli zwolennicy ustroju prawnie za...

źródło: comment_1663144914V6JM961tTgOwbibBpyrdYf.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
@Zuldzin: Problem na pewno nie jest złożony i kompleksowy, na pewno to lockdown. Na 100% mordo a źródło to: „zaufaj mi mordo”.

Życie prawaka jest takie proste i bezstresowe, czasem żałuje że nie obdarzono mnie chłopskim rozumem.
  • Odpowiedz
@Zuldzin: no to nie wiem doucz się
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33367907/

Results: Fifteen studies describing 22 996 children/adolescents fulfilled the eligibility criteria from a total of 219 records. Overall, 34.5%, 41.7%, 42.3% and 30.8% of children were found to be suffering from anxiety, depression, irritability and inattention. Although the behavior/psychological state of a total of 79.4% of children was affected negatively by the pandemic and quarantine, at least 22.5% of children had a significant
  • Odpowiedz
no to nie wiem doucz się

@alteron:

Chociaż pandemia i kwarantanna negatywnie wpłynęły na zachowanie/stan psychiczny ogółem 79,4% dzieci, co najmniej 22,5% dzieci miało znaczny strach przed COVID-19, a 35,2% i 21,3% dzieci miało nudę i sen niepokojenie. Podobnie 52,3% i 27,4% opiekunów rozwinęło odpowiednio lęk i depresję podczas przebywania w izolacji z dziećmi.

Ty również :-* Nie ma słowa o samobójstwach tylko o gorszym samopoczuciu i ogólnych stanie psychicznym
  • Odpowiedz
Życie prawaka jest takie proste i bezstresowe, czasem żałuje że nie obdarzono mnie chłopskim rozumem.

@Frasad: To nie ulega żadnej wątpliwości, nawet jak mają badanie czy artykuł to i tak przeczytają to pod tezę. Chłopski wybiórczy rozum at its finest
  • Odpowiedz
Nie wiem co mają lockdowny i nauka zdalna do ilości samobójstw u dzieci.

@Zuldzin: np. samotność (mniej spotkań ze znajomymi), czy zamknięcie w domu z dysfunkcyjną rodziną mogą pogłębiać stany prowadzące do samobójstwa.
  • Odpowiedz
@Zuldzin: Nie no, zamykanie ludzi w domach nie ma nic wspólnego z pogorszeniem się stanu psychicznego dzieci XD (czy ogólnie ludzi, bo też warto o tym wspomnieć) Powiedz mi, ktoś ci płaci za wypisywanie takich rzeczy, czy po prostu robisz pożyteczną robotę tym, którzy poprzez lockdowny, wywołali największą inflację od x lat? Bo chyba masz pojęcie, że TO JEST GŁÓWNY CZYNNIK tej inflacji którą mamy? Oczywiście, gdyby nie rozdawnictwo pisu i
  • Odpowiedz
Nie no, zamykanie ludzi w domach nie ma nic wspólnego z pogorszeniem się stanu psychicznego dzieci XD (czy ogólnie ludzi, bo też warto o tym wspomnieć) Powiedz mi, ktoś ci płaci za wypisywanie takich rzeczy, czy po prostu robisz pożyteczną robotę tym, którzy poprzez lockdowny, wywołali największą inflację od x lat? Bo chyba masz pojęcie, że TO JEST GŁÓWNY CZYNNIK tej inflacji którą mamy? Oczywiście, gdyby nie rozdawnictwo pisu i ogromna defraudacja
  • Odpowiedz