Wpis z mikrobloga

Mircy. Czy te lodówki turystyczne na 12v z marketów po 300-500zl to działają w ogóle? Czy strata kasy i bez tego półtora koła czy dwóch tysięcy nie ma co startować? Jadę w dłuższa trasę i jednak wypadałoby mieć jakieś schłodzone napoje czy jakaś szyneczkę czy ogólnie No coś schłodzone. #pytanie #turystyka i może #bekaztransa bo w sumie oni to musza mieć takie gadżety
  • 14
  • Odpowiedz
@Megawonsz_dziewienc: ogólnie bałbym się zostawić jakąkolwiek lodówkę na kilkanaście godzin podłączoną. Nie wiem jak dokładnie chcesz tego używać, kolega ma tego bx30 (albo 40) z aku 75ah i mu na dwa dni jakoś wystarcza. Oczywiście też zależy jaka temperatura będzie w aucie w dzień
  • Odpowiedz
  • 3
@Megawonsz_dziewienc Lodówka turystyczna na ogniwie Peltiera w zależności od tego co tam w niej zamontowali będzie w stanie schłodzić max do 10 stopni poniżej temperatury otoczenia. To jest dobre na jednodniowy piknik. Jak rano włożysz do niej rzeczy już wcześniej schłodzone w normalnej lodówce i dołożysz dwa zamrożone wkłady żelowe to jeden dzień da radę. Jeśli ją zostawisz w rozgrzanym aucie to efekt będzie taki jakbyś trzymał jedzenie w temperaturze pokojowej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Assmaryn: ja np mam wbudowana lodówkę w aucie, ale jest komicznej wielkości, zmieszczę się tam na max tydzień, a jeżdżę na dwa, więc taka lodówka turystyczna to by było udogodnienie na miarę GPS zamiast map papierowych
  • Odpowiedz