Aktywne Wpisy

ciemny_kolor +67
Nigdy nie jadłem w KFC, dla mnie od zawsze numerem 1 był McDonald jeśli chodzi o fastfood ale ostatnio mnie tak zawodzili że się skusiłem na siwego brodacza i już chyba nigdy nie wejdę do tych klaunów z maka. Zwykły zinger 100x lepszy od drwala (czy w ogóle wszystkich kanapek z maka). Kurczak faktycznie jest kurczakiem, a nie jakąś papką, minusem tylko to że skrzydełka małe. No ale podwójny zinger, skrzydełka i

źródło: temp_file207856801175134109
Pobierz
stuparevic +1718
Jeżeli polajkujesz zdjęcie tego kebaba to kochasz Jezusa i święta a jeżeli pominiesz to zesrasz sie w gacie #takaprawda

źródło: temp_file4683883840813852535
Pobierz
Jeśli kiedykolwiek zastanawialiscie sie nad zakupem nowego lub poleasingowego laptopa, takiego jak Thinkad P17 Gen 2, to szczerze go nie polecam. NIE KUPUJCIE NIGDY tego komputera. Dzwiek wydawany przez wentylator z lewej strony jest o takiej czestotliwosci ze powoduje migrene i uniemozliwia prace dluzej niz kilkanascie minut. Wymiana chlodzenia na nowe (komputer ma dwa miesiace dopiero) nie pomaga gdyz problem tkwi w konstrukcji wentylatora.
Dzwiek ten okreslam jako swiszczacy, gwizdzacy nawet na niskich obrotach jest on slyszalny szczegolnie w pomieszczeniu gdzie jest cisza. Nie jest to tylko moje odczucie, na forum lenovo, reddit i na yt sa opinie uzytkownikow potwierdzajacych odczucia. Jest to najbardziej nietrafiony zakup w moim zyciu, jednoczesnie najdrozszego laptopa jakiego kupilem (bez modyfikacji ponad 20k). Wiem na biednego nie trafilo, wzialem go w leasing i bede musial toczyc teraz batalie sadowe i udowadniac ze nie jestem jeleniem i nie dam sie zlapac na scam, ponosze straty bo komputer mial byc w firmie wiec bede dochodzil dodatkowo odszkodowania z tytuly utraconych zyskow jesli nie uda mi sie teog zalatwic szybko i na poduszkach.
NIE KUPUJCIE THINKPAD P17 Gen 2.
Samych thinkpadow mam 7, i nigdy nie mialem takich problemow, mam punkt odniesienia w uzytkowaniu gdyz korzystalem i w pracy na licznych projektach i w domu jako prywatny, czesto sie z nimi przemieszczalem z uwage na charakter pracy i zawsze wszystko dobrze dzialalo. Niestety obserwuje ze o klientow coraz mniej sie dba, na zasadzie zaplac i spi.....j. Chyba czas odpuscic sobie dalsze inwestowanie w sprzet tej firmy. Nigdy wczesniej nie zawiodlem sie w taki sposob jak obecnie. NIE POLECAM!
Korzystam z P52, W530 daily, a dodatkowo X1 carbon i T430s.
W pracy korzystalem z wielu modeli Thinkpadow, takze znam kazdy szmer i pisk jaki moze wydac z siebie taki laptop. Wiec znam kulture i charakterystyke pracy laptopa bedacego stacja robocza.
- throttling (stałe 800MHz na każdym rdzeniu, dość popularny problem u Intela) - udało się rozwiązać
- co prawda jest to mocna stacja robocza, ale taka kobyła to lekka przesada i do tego te zasilacze; setup z replikatorem portów to był jakiś cyrk na biurku
- z supportem Lenovo też były przejścia (długa historia),
Najgorsze jest to ze glownym i najwazniejszym motywem ktorym kierowalem sie przy zakupie tak duzego i ciezkiego laptopa bylo zalozenie ze bedzie mial lepsze elementy chlodzeni (wiec bedzie mogl by bardzej wydajny albo cichy - zaleznie od ustawienia PowerMode) bo powierzchnia wieksza wiec rozprowadzanie ciepla etc, mnie nie przeszkadza ustawienie domyslne predkosci fan uzywam tego
źródło: comment_1660223408O17e79eamoEAx2EIWCw0Hk.jpg
PobierzAlbo wyciąć miejsca montażu na śrubki?
Osobiscie zrobilbym jak radzi Kryspin, zamowil identyczny wiatrak, zalepił/uciął miejsca z dziurkami i sprawdził
Masz pełne prawo do kłótni z nimi o naprawę sprzętu ale warto strzępić nerwy? Jak wiatrak zalatwi temat to bym podmienil i nie tracił czasu. A nastepnym razem kupił macbooka albo precisiona lub inny, sprawdzony model