Mirki, jako ze moj obecny laptop denerwuje mnie do granic mozliwosci szukam czegos nowego.
-NIE DELL -Lekki i plaski (ultrabook generalnie) -CPU minimum 4/8 + 16GB RAM, matryca 15.6 -ma sie normalnie uzywac ze stacja dokujaca USB-C a nie jak obecny dell :D -cena do 3000 uzywka czyli 4000-4500 nowka -karta graficzna niepotrzebna (laptop tylko do nauki programowania/studiow wiec IDE + firefox)
@lenovo99: niestety tak. W ktoryms upgradzie BIOSu dell wywalil opcje SLEEP S3 czyli normalnego stanu uspienia laptopa ktory znamy. Chcieli wymusic uzywanie nowego trybu modern standby ktory jest totalnie do dupy (mozesz poczytac na google). Musialem przywrocic tryb edytujac rejestr windows, laptop znowu sie usypia. To teraz z kolei nie przywraca funkcjonalnosci Bluetooth po wybudzeniu (a mam klawiature + mysz BT) i tylko reset
-NIE DELL
-Lekki i plaski (ultrabook generalnie)
-CPU minimum 4/8 + 16GB RAM, matryca 15.6
-ma sie normalnie uzywac ze stacja dokujaca USB-C a nie jak obecny dell :D
-cena do 3000 uzywka czyli 4000-4500 nowka
-karta graficzna niepotrzebna (laptop tylko do nauki programowania/studiow wiec IDE + firefox)
#laptopy
@TurboBlejzer: W zasadzie ciekawi mnie dlaczego ten to nie ma być Dell? Masz jakieś złe doświadczenia z komputerami tej marki?
@lenovo99: niestety tak. W ktoryms upgradzie BIOSu dell wywalil opcje SLEEP S3 czyli normalnego stanu uspienia laptopa ktory znamy. Chcieli wymusic uzywanie nowego trybu modern standby ktory jest totalnie do dupy (mozesz poczytac na google). Musialem przywrocic tryb edytujac rejestr windows, laptop znowu sie usypia. To teraz z kolei nie przywraca funkcjonalnosci Bluetooth po wybudzeniu (a mam klawiature + mysz BT) i tylko reset