Aktywne Wpisy
mmenelica +88
Czyli chcecie powiedzieć, że Stanowiski zaaranżował filmik, który nie było fejkowy (brak AI, brak fabrykacji, brak manipulacji montażem), a następnie nagrał 30-minutowy odcinek, na którym wyśmiewa ludzi, którzy uznali go za prawdziwy?
Skąd ludzie mieli wiedzieć, że to fejk skoro nagranie było prawdziwe? Aha, na podstawie dwóch randomowych wydarzeń (pokroju wciągnięcia człowieka do silnika na lotnisku), w których była zaburzona linia czasowa xD przecież doskonale wszyscy pamiętają kiedy to było, no tak.
Skąd ludzie mieli wiedzieć, że to fejk skoro nagranie było prawdziwe? Aha, na podstawie dwóch randomowych wydarzeń (pokroju wciągnięcia człowieka do silnika na lotnisku), w których była zaburzona linia czasowa xD przecież doskonale wszyscy pamiętają kiedy to było, no tak.
Kacaniec +11
W układzie słonecznym, znajduje się jeden obiekt większy niż planeta, choć sam nią nie jest. Chodzi o Ganimedesa. Jest to księżyc Jowisza, który rozmiarami przewyższa Merkurego!
@dziabarakus: miło mi :) Wcześniej wrzuciłem też kilka ciekawostek. Mniej, lub bardziej interesujących. Mam ich w zanadrzu pare tysięcy, więc jest co obserwować, a i pewnie sam w miarę dalszej nauki poznam kolejne. Powyższy jest prosty, aczkolwiek nie każdy o tym wie :)
Jeśli średni promień lub objętość, to Tytan też jest większy od Merkurego. Jeśli masa, to żaden z nich nie jest większy od Merkurego.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Solar_System_objects_by_size
Podawaj źródła, bo tak to trochę bez sensu zabawa moim zdaniem, acz doceniam wysiłek :D
ale to Słońce chyba jest nam najbliższą gwiazdą, czy się mylę?