@slave89: A to nie na amazonie kopiesz? Digitalocean jest tańszy imho, aje ponoć potrafią robić problemy jeśli chodzi o kopanie. Jeśli chciałbyś zarejestrować się to będę wdzięczny, jeśli zrobisz to z mojego reflinka: www.digitalocean.com/?refcode=46d1edb10ddc Dzięki!
@Vincenzo: wtrącę się, ale muszę się wyżalić, Digitalocean to jakaś kpina. Chciałem skorzystać z darmowej oferty na $75 żeby trochę pokopać, zrobiłem konto, uruchamiam maszyny wirtualne. Ustawiłem chyba 10, dopiero się uruchamiały, jeszcze nawet się nie zdążyłem z żadną połączyć, a tu komunikat, że ze względu na bezpieczeństwo zostałem wylogowany blabla (nie pamiętam dokładnej treści). No nic, próbuję się zalogować znowu, nie da się o_O Sprawdziłem czy na pewno dobre
@adamino: Ale numer. Ja dla zabawy tworzyłem i kasowałem wirtualne maszyny i nic takiego mnie nie spotkało. Za to Windows azure po rejestracji i zalogowaniu wywaliło mi komunikat, że nie mam dostępu do free triala. Napisałem do supportu (odpisali niemal natychmiast) że coś tam zresetują i mam spróbować jeszcze raz, ale już wczoraj mi się nie chciało.
@Vincenzo: azure też używałem. Jest o tyle dobre, że po wykorzystaniu kasy z triala (ja dostałem 150€ bez problemu) automatycznie wstrzymuje maszyny i przysyła maila z powiadomieniem, dzięki czemu nie musisz pilnować żeby nie przekroczyć darmowej kwoty (jak na amazonie - tam trzeba pilnować). Minus jest taki że tworzenie maszyn jest dosyć wolne, czasem trwa kilkanaście minut.
Zazdroszczę Wam że se możecie o każdej porze iść po coś do żabki czy innego sklepu. Ja najbliższą mam dopiero w powiatowym (ponad 20 kilometrów)... #przegryw
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link