Tytuł:Rok zająca Autor:Arto Paasilinna Gatunek:literatura piękna Ocena: ★★★★★☆☆☆☆☆ ISBN:9788366505131 Tłumacz:Sebastian Musielak Wydawnictwo:Książkowe Klimaty Liczba stron:208 Książka opisuje przygody pewnego mężczyzny, który zmęczony dotychczasowym życiem postanawia rzucić to wszystko i udać się w podróż z zającem.
Pomysł na książkę dobry i zachęciło mnie to do jej sprawdzenia. Jednak wykonanie nie do końca mi podrasowało. Spodziewałem się bardziej wciągających przygód a dostałem mało porywające historię osoby podróżującej przez Finlandię. Początek książki zaczyna się ciekawie jednak im dalej w las tym więcej rzeczy zaczyna zgrzytać. Relacje między osobami są mało nakreślone i płytkie albo bardzie szybko się urywają. Czytelnik spodziewa się bardziej rozwiniętej relacji między bohaterami a zaraz dostaje ucięty wątek i przeskoczenie gdzieś zupełnie indzie. Trochę to irytuje, te ucinanie wątków traktowanie bardzo swobodnie trochę nie pasuje mi do tej historii. Bohaterów drugoplanowych nie ma zbyt wiele a mimo to autor nie zdecydował się na rozwinięcie akcji z nimi.
Początek lektury wciąga, jednak później nie zachęca do przekładania kolejnych stron.
Tytuł:
Rok zająca
Autor:
Arto Paasilinna
Gatunek:
literatura piękna
Ocena: ★★★★★☆☆☆☆☆
ISBN:
9788366505131
Tłumacz:
Sebastian Musielak
Wydawnictwo:
Książkowe Klimaty
Liczba stron:
208
Książka opisuje przygody pewnego mężczyzny, który zmęczony dotychczasowym życiem postanawia rzucić to wszystko i udać się w podróż z zającem.
Pomysł na książkę dobry i zachęciło mnie to do jej sprawdzenia. Jednak wykonanie nie do końca mi podrasowało. Spodziewałem się bardziej wciągających przygód a dostałem mało porywające historię osoby podróżującej przez Finlandię. Początek książki zaczyna się ciekawie jednak im dalej w las tym więcej rzeczy zaczyna zgrzytać. Relacje między osobami są mało nakreślone i płytkie albo bardzie szybko się urywają. Czytelnik spodziewa się bardziej rozwiniętej relacji między bohaterami a zaraz dostaje ucięty wątek i przeskoczenie gdzieś zupełnie indzie. Trochę to irytuje, te ucinanie wątków traktowanie bardzo swobodnie trochę nie pasuje mi do tej historii. Bohaterów drugoplanowych nie ma zbyt wiele a mimo to autor nie zdecydował się na rozwinięcie akcji z nimi.
Początek lektury wciąga, jednak później nie zachęca do przekładania kolejnych stron.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #literaturapieknabookmeter
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★☆☆☆☆☆ (5.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-04-01 00:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach: