Wpis z mikrobloga

Ciekawy temat: debaty.

Polityczna gawiedź ekscytuje się tym kto kogo zaprosił, gdzie zaprosił i po co.

Czy ktoś na serio uważa, że jakiś wpływ na losy kraju ma to co w telewizji obiecają sobie gadające głowy?

Przecież to jest jałowy temat, podkręcany przez telewizje, którym zależy na widowisku i reklamach.

A tymczasem samozwańczy eksperci polityczni w rodzaju @Ryu dostarczają sobie i innym masę podniet związanych z występami pajaców przed kamerami.

Litości, ludzie zajmijcie się czymś pożytecznym.
  • 20
  • Odpowiedz
@cameel: Chwile rozmawiałem z lemingami, ale widzę że rzeczowe argumenty ich nie przekonują, pewnie dziś obejrzą szopkę w TVN i będą piać z zachwytu jak Tusk rządził i jakie cuda obieca:)
  • Odpowiedz
@rekips: @gav:@cameel: A Ty czy troll rekips to nie jesteście ,,samozwańczymi ekspertami, " co?

A dalej walicie sobie fajne straw many. Przede wszyskim rekips troll wmawiający, że ktoś będzie oglądal debatę w tvnie i lykal socjotechniki Tuska. Jak siedzialeś na banie za bycie trollem to mogleś poświęcić chwilkę na sprawdzenie kto wykopal informacje o bojkotowaniu tych niepelnych debat.

Oczywiście teraz będziecie trywializować kampanie bo jeden idol JKM nie
  • Odpowiedz
@Ryu: Pominę milczeniem to co odnosi się bezpośrednio do mnie (bo to nieistotne w dyskusji), odniosę się zaś tylko do części udającej analizę sytuacji politycznej.

Żal mi Cię Ryu, ponieważ bierzesz za prawdziwą politykę medialny teatrzyk urządzany dla gawiedzi pod tytułem "debata o debacie".

Im więcej uczestników debaty, tym gorzej dla
  • Odpowiedz
@rekips: Nie wiem, gdzie można znaleźć video, tutaj masz relację:

http://patrykkulinski.salon24.pl/338633,panowie-urbanski-i-ziobro-rozjechali-tvn24-na-przelomie-30-minut

@gumbrew: Tak, próbowała wszelkich tricków aby wyprowadzić ZZ z równowagi, jednak on z uśmiechem przytaczał kolejne przykłady manipulacji TVN, piękne to było.

Na szczęście dla niej, po opuszczeniu studia przez Ziobrę, mogła się trochę powyżywać na PiSie w słusznym gronie trzech antypisowców.
  • Odpowiedz
@rekips: Strasznie naciągany jest ten motyw z Zalewską. W żaden sposób nie zmienila przeslania tej skandalicznej wypowiedzi Kaczyńskiego, ale faktycznie przekręcila konkretne slowa, których użyl co zostalo sprostowane jeszcze tego samego wieczoru w tvn24, następnego ranka w tvn24 i wieczoru w Faktach na tvn. Nie ma to jak wyciągać komuś drobną pomylkę za którą przeprosil z wlasnej woli jednocześnie mając historię bronienia o wiele bardziej skandalicznych manipulacji.

@cameel: Stary w dupę sobie wsadź te swoje straw many, ok? Na każdym kroku wciskasz swoje fantazje na temat moich poglądów i postaw i później z nimi dyskutujesz. To jest zalosne.

Żal mi Cię Ryu, ponieważ bierzesz za prawdziwą politykę medialny teatrzyk urządzany dla gawiedzi pod tytułem
  • Odpowiedz
@gav: Jak napisalem. Nawet pomimo tego idealizmu potrafię na niektóre rzeczy patrzeć realistycznie/pragmatycznie.

odebrać prawa wyborcze części społeczeństwa.

Gdby odebrano części spoleczeństwa prawo do glosowania uważam, że ludzie mieliby moralne prawo powstać przeciwko takiemu bezprawiu.
  • Odpowiedz
@gav pamietaj ze @ryu to tylko partyjny troll, nie radze sie nim przejmowac i jego wypociny traktowac z przymruzeniem oka, ja nie widzialem zeby kiedykolwiek napisac cos madrego.
  • Odpowiedz
@gav: Jaki znowu komunizm?! Demokracja to się nazywa.

nie rozumiem, dlaczego uważasz, że złodziej powinien mieć prawo głosu?

Nie wiem jak często to się robi, ale często osobie uznanej za winną na jakiś czas odbiera się czynne prawo wyborcze.
  • Odpowiedz
@Ryu: "Na to, by w danym kraju zapanował socjalizm, wystarczy wprowadzić w nim demokrację."

A ostatnim stadium socjalizmu jest komunizm, więc różnica nie jest taka wielka.
  • Odpowiedz