Wpis z mikrobloga

@juzwos: Żeby być złapanym na przekroczeniu prędkości w terenie zabudowanym o 50km/h, trzeba to robić notorycznie. Nikt nie wierzy w ultra pecha, że raz pojechał nie przepisowo i został złapany. Tak samo jest z pijanymi albo na kacu, jeżdżą na okrągło #!$%@? i w końcu zostają złapani.

Jak często widzicie kontrole na polskich ulicach? Ja mega rzadko i jeszcze rzadziej jestem zatrzymywany do kontroli. Ostatni raz ponad 10 lat temu...
  • Odpowiedz
@Golfinho: No właśnie. Pijanego najczęściej łapią jak jedzie od krawężnika do krawężnika albo spowoduje wypadek. Trzeźwe poranki to pic na wodę, bo pijani jeżdżą całą dobę, a jeszcze częściej nocą gdy są puste drogi i niekoniecznie w weekend.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@juzwos: popatrzyłem na mapach google jak wygląda to całe wiśniewo, zadupie jakich wiele w tym kraju, teren zabudowany #!$%@? dla picu bo stoją dwa domy na krzyż, jest jedno skrzyżowanie z dino przy drodze i to tyle atrakcji turystycznych w miejscowości
a znając współczesne standardy milicji to stali skitrani za jakimś drzewem, krzakiem albo znakiem, już że trzy lata będzie jak nie widziałem poprawnie ustawionego radiowozu
  • Odpowiedz
@Pangia: Ciekawe, bo według aktualnych przepisów radiowóz nie może prowadzić kontroli drogowej jeśli nie ma włączonych sygnału świetlnego i musi być tak ustawiony, aby był widoczny z drogi (może być zaparkowany w miejscach niedozwolonych np. wysepka autobusowa)
  • Odpowiedz
@juzwos: domyślałem się, że wyborcza zrobi fikołka. Jak ktoś wjedzie w kogoś poza pasami to z góry zakładają, że jest mordercą a jak Tusk szaleje w zabudowanym to nagle robienie fikołków i tłumaczenie.
  • Odpowiedz