Aktywne Wpisy
Szarmancki-Los +145
Zawsze jak gram w gierki to robię to jednym schematem, mianowicie być jak najbardziej szlachetny i nie popełniać żadnych przestępstw, o ile to jest niezbędne fabularnie.
Jeśli mogę komuś darować życie to daruję, jak mogę odmówić nagrody za wykonanie zadania to odmówię, nigdy nie kradnę przedmiotów jeśli jest możliwość zdobycia ich w sposób legalny(chociaż wiadomo, zawsze plądruję zwłoki pokonanych przeciwników, nie wiem czy liczy się to jako kradzież).
Nawet jeśli już gram
Jeśli mogę komuś darować życie to daruję, jak mogę odmówić nagrody za wykonanie zadania to odmówię, nigdy nie kradnę przedmiotów jeśli jest możliwość zdobycia ich w sposób legalny(chociaż wiadomo, zawsze plądruję zwłoki pokonanych przeciwników, nie wiem czy liczy się to jako kradzież).
Nawet jeśli już gram
wfyokyga +214
Dobranoc
Jeśli 16 letni eksperci z tagu #antykapitalizm mówią, że komunizm był tak wspaniały, to czemu niemalże każdy postsocjalistyczny kraj wprowadził zakaz jego propagowania? hmmmm
#bekazlewactwa #ciekawostki #4konserwy #konfederacja
@amantadeusz: na papierze, w praktyce wiadomo kto dalej rządził ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@a-duRRud-a: Chodzi o zinstytucjonalizowaną przemoc wobec ludności, a 'pałowanie' jest tylko jedną z logicznych implikacji takich założeń systemowych.
'pałowanie' w nawiasie, bo to naprawdę jedna z najbardziej łagodnych rzeczy, jakie zgotowali komuniści mieszkańcom Europy wschodniej i centralnej.
Ty #!$%@? od rzeczy i obrażasz jego dziadka xD
@Wedam: Bo nie wiedza jak fajnie jedzie się przez dwa tygodnie w bydlęcym wagonie na Syberie, albo kiedy partyjniak odbiera ci całe twoje zboże i sprzedaje je nazistom.
@amantadeusz: mówisz o Niemcach, których setki tysięcy wywieziono do gułagów, a czerwoni zostawili pareset tysięcy bombelków w brzuchach Niemek? Ciekawe
czy ty słyszłeś kiedyś o NRD?
Moja wypowiedź dotyczyła zachodniej Europy, gdzie nigdy nie było socjalizmu i dlatego nie mają takiego parcia na zakaz propagowania socjalistycznych symboli. Armia Czerwona zajęła ledwie nieco ponad 1/4 obecnych Niemiec.
@amantadeusz: a także duże połacie Niemiec Wschodnich (ziemie odzyskane itd) skąd uciekło dużo Niemców. A z terenów NRD także pochodzi najlepsza polityczka europy, kanclerz Angela Merkel.
@a-duRRud-a: Jak bez pałowania i gułagów komuniści mają rozkułaczać, czyli przejąć fabryki przedsiębiorców, ziemię rolników itp.
Mają czekać aż ci sami im dadzą?
@Wedam: Nie, nie uważam. Nigdzie tak nie napisałem, pisałem o szeroko rozumianym zachodzie geograficznym jako całości.
Wtf, masz jakieś problemy z czytaniem w naszym języku saszka? Poza tym akurat tobie rosyjska i komunistyczna strefa wpływów nie powinna ani trochę przeszkadzać.
@amantadeusz: typie to napisałeś, na mój komentarz o tym, że lepiej brać przykład z Niemiec niż z Ukrainy. Przecież napisałem, że niemieckie ustawodawstwo jest idealne. A ty mi to odpisałeś xDDD
@Wedam: O tym że:
Sama kwestia tego które prawo jest dobre jest tu drugorzędna. Ot taka ciekawostka jak ludzie, którzy przeżyli piekło socjalizmu starają się posprzątać brudy ze swojego podwórka.
@