Wpis z mikrobloga

via Android
  • 3
@widmo82 hulajnoga.net, amortyzator może nie był najtaniej w internecie ale jako jedyni mieli zestaw do konwersji na te opony więc zamówiłem z jednego miejsca wszystko

amortyzator sam zamontowałem, opony dałem do serwisu żeby mi założyli, bo trochę #!$%@? z przeróbką jest

Opony z częściami 150, amortyzator 340
  • Odpowiedz
@zolcix: czekaj, ja nowy w temacie. dopiero dwa razy ładowałem swoją :)
Mogę kupić amor np z allegro za ~250zł i samemu nie ma jakichś większych problemow z zamontowaniem, ale jeśli chciałbym zmienić koła na 10" to już rozumiem, że jednak lepiej skorzystać z czyjejś pomocy. Kwestia druga: jesli zmienie amor a bede chciał pozniej zmienic koła na 10" to jednak potrzebuje jeszcze cos? Ile to kosztuje?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@widmo82 możesz montować w dowolnej kolejności, ja montowałem amortyzator najpierw sam, potem były zmieniane opony

montaż amortyzatora jest jak najbardziej do ogarnięcia, minusem jest brak instrukcji, chinczyki łaskawie dają kartę z qr kodem do tutorialu na youtubie xd

Ja się z oponami nie chciałem babrać, bo z tego co pamiętam trzeba przerabiać tylne światło, mi dodatkowo ogarnęli to klejem na gorąco tak żeby nic tam nie wystawało.

No i jak już
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@widmo82 po montażu amortyzatora inaczej się prowadzi, bo jest nieco dłuższa i widelec jest przesunięty bardziej do przodu, na początku jest dziwnie ale po chwili nie czuć już tego
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@widmo82 to jest jakaś wzmocniona wersja opon Wanda 2 i wtedy nie był nigdzie dostępny nigdzie zestaw do konwersji hulajnogi na 10" z tymi oponami w kolorze czarnym. Skontaktowałem się z nimi kiedy będzie dostawa i czatowalem aż się pojawi

Cały zestaw to dwie opony, śrubki, podwyzszenie tylnego błotnika, większa podpórka błotnika, dłuższy kabel do światełka i jakieś inne rzeczy, nie pamiętam już
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Vomi tak, miałem już wcześniej moda na odblokowanie prędkości, wgrałem nowego z inną wielkością opony. Wpisałem 9 bo tak radził poradnik, ale nie wiem czy nie zmienię na 10, bo prędkość maks. miała wzrosnąć a pokazuje taką samą.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Vomi za sama wymianę dokładnie nie wiem bo robiłem też inne rzeczy przy okazji, ale wydaje mi się że w cenniku było 110zł za komplet
  • Odpowiedz