Aktywne Wpisy
oficjalniemartwa +14
Poszłam na koncert, bo chciałam potańczyć. Tymczasem obok stała typiara, co gapiła się na mnie cały czas oceniajacym wzrokiem, gdy to robiłam. Baby to #!$%@?
zicogod +6
nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca ale dobrze to wygląda dla dubois, z walki na walke idzie mu co raz lepiej, jeszcze pare lat i myśle że może być realnym kandydatem do bycia mistrzem świata jak usyk i reszta pokończy kariery
#boks
#boks
- Jest to gatunek, od którego łatwo się odbić (chociaż dawać za to 0 lub 1 to wg mnie idiotyzm, przecież Ci ludzie doskonale wiedzieli jaka to będzie gra).
- Cena tej gry no jest jednak trochę wysoka (to już jestem prędzej w stanie zrozumieć, ale wciąż - z tego powodu dawać 0 lub 1?).
Są to dwa najczęściej powtarzające się 'problemy' wśród ludzi nisko oceniających Returnal. Kilka osób narzeka na monotonność i powtarzalność rozgrywki, mało broni oraz przeciwników, powtarzalność AI, zbyt wysoki poziom trudności oraz brak możliwości zapisu.
Jest jednak kilka opinii graczy, którzy chwalą tą grę mimo tego, że jest to ich pierwszy 'rogalik' w życiu. Najczęściej pojawiającym się plusem (czasami nawet wśród tych negatywnych ocen) jest świetne wykonanie 'techniczne' gry, czyt. oprawa graficzna, ścieżka dźwiękowa, wykorzystanie bajerów pada oraz możliwości dysku ssd (oczywiście znaleźli się i tacy, którzy na te aspekty również narzekają, ale są to pojedyncze głosy).
Do tego ludzie często chwalą grę za intrygującą i tajemniczą fabułę; atmosferę jaką gra buduje oraz wciągającą rozgrywkę (ponownie, pojedyncze osoby narzekają i na to ¯\(ツ)_/¯).
Wiele osób używa również określenia 'next-gen game'_, więc coś w tym rzeczywiście może być. :D
Jeśli zastanawiacie się wciąż nad zakupem, najlepiej sami przejrzyjcie te opinie, powinny Wam pomóc w podjęciu decyzji. :)
PS. Powyższe 'przemyślenia' skonstruowałem na podstawie słownych recenzji graczy z portalu Metacritic. Jest ich w tym momencie ponad 300, więc uważam to za wystarczającą próbkę. Sam dostanę swoją sztukę niestety dopiero 4 maja. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
PSS. Jednocześnie zachęcam Mirków, którzy już mieli okazję sprawdzić grę 'własnymi ręcami' do dzielenia się swoimi opiniami i przeżyciami. Udanej niedzieli!
#ps5 #returnal
Komentarz usunięty przez autora
Niestety, dawanie ocen 0 lub 1 jest powszechne praktycznie przy każdej głośnej grze. Z resztą to samo jest przecież z filmami na imdb. ¯\_(ツ)_/¯ Na jaki głośny film by nie spojrzał, ZAWSZE ocen 1 będzie więcej niż tych 2,3 czy 4.. Weźmy przykład takiego Avengers: Endgame. Więcej ocen 1 niż 2,3 i 4 ŁĄCZNIE.
Ci ludzie dzieła się na tych co chcą save przed np. bossem by nie tracić całego ekwipunku, albo tych co chcą save który pozwoli im np po pół godziny zrobić save od którego będą mogli jednorazowo wznowić rozgrywkę np po wyłączeniu konsoli.
Obu opcji nie ma.
Komentarz usunięty przez autora