Wpis z mikrobloga

@Akatrosh: Jakiś czas temu dostał buffa. Kiedyś średniak z niższej półki, teraz #!$%@?-terminator. Pancerz słaby, choć wieża potrafi odbijać z racji posranego kształtu, mobilność amerykańska, czyli generalnie bardzo dobra, czołg jest bardzo żwawy, ale wszystko jest równoważone stosunkowo niską prędkością maksymalną. Jak każdy ciężki hamburger, rozpędza się błyskawicznie, a potem dobijasz do 35 km/h i ściana.

Działo jest świetne. Jeśli chodzi o czystą siłę ognia, to IMO T54E1 konkurencji wśród magazynkowców
@mnik1: O tak, liczyłem na ciebie :) Zawsze fajnie opisujesz czołgi na tagu i jak nawet znam czołg, to chętnie czytam.

Grałem jedynie emilem I z magazynkiem (+jakieś śmieszne lighty), wiem na czym polega gra magazynkiem, gorzej z zastosowaniem w praktyce. Rzeczywiście czasami jako "zielonka" mam problem, żeby zawsze pamiętać o trzymaniu się taktyki tych czołgów. Jak się pamięta, to gra się naprawdę ciekawie.
Dzięki za odpowiedź. Ciekawiło mnie głownie, czy
@Akatrosh: Jak szukasz jakiegoś magazynka na 9t to emil oraz 50 120 są dużo przyjemniejsze w grze. T54E1 jest za wolny przy braku innych atutów w przeciwieństwie do, np. emila, który też jest wolny, ale ma dużo lepszy pancerz i możliwość grania na hulldowna. 50 120 jest papierowa (t54e1 to w sumie też papier), ale jest to wynagradzane zajebistą mobilnością oraz działem (trochę lepsza pena i alpha niż na t54e1). Jak