Wpis z mikrobloga

@uzytkownik_zablokowany: Normalnie sowy opuszczają gniazdo jeszcze zanim nauczą się latać. W przypadku znalezienia takiego malucha należy go zostawić w spokoju, ewentualnie jak blisko kręcą się psy lub koty to zanieść go w najbliższe krzaki lub postawić na drzewie.
Ten ptak jednak wygląda na osłabionego (ale to trudno ocenić ze zdjęcia). Zdrowe ptaki powinny chociaż próbować uciec przed złapaniem, mieć siłę, żeby podnieść głowę. Dodatkowo te ciągle przymknięte oczy budzą niepokój.
Tu
Już po sprawie. Podjechałem jeszcze raz w to miejsce i na drzewie siedział rodzic, a młodziak już był bardziej ruchliwy, oglądał się za mną i jak podszedłem bliżej, to stroszył pióra i rozkładał skrzydła, żeby mnie nastraszyć i otwierał dziób. W pewnym momencie rodzic uciekł, a ja posadziłem malucha na konarze, który leżał pod drzewem. Jak ją wziąłem w rękę (przez rękawiczkę), to jednak okazała się trochę większa, niż jak siedziała w
uzytkownik_zablokowany - Już po sprawie. Podjechałem jeszcze raz w to miejsce i na dr...

źródło: comment_1619722690Ae7Tlp0X7zGX6DxZt0CU35.jpg

Pobierz