Wpis z mikrobloga

Mam kolejne pytanie z tematu #macos ;). Jak otworzyć plik z rozszerzeniem dat w #excel na Macu? W MS Windows było to proste, otwierałem katalog z plikami, zaznaczałem, że chcę inne pliki, wybierałem dat i wczytywał. Na macOS widzi, że pliki dat są ale nie mogę ich zaznaczyć. Oczywiście można wcześniej zmienić rozszerzenie na txt i wczytuje tylko, że nie chce mi się zmieniać za każdym razem rozszerzeń tym bardziej, że bym musiał później z powrotem je zamieniać. Ma ktoś jakieś pomysły w tym temacie?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chol: No właśnie nie działa to tak jak na Windowsie niestety. Tak jak pisałem pliki widzi ale nie na się ich wybrać. Przez import też nie da rady
  • Odpowiedz
@thority: Przy takich ustawieniach można otworzyć plik bezpośrednio na niego klikając i faktycznie otwiera się w excelu nie pojawiają się opcje wyboru czym np kolumny były dzielone i w konsekwencji ale jak jest więcej niż jedna kolumna to dane nie są podzielone na komórki:/... Natomiast próba otwarcia przez excela wygląda niezmiennie tak samo jak opisałem na początku:/
  • Odpowiedz