Cześć Jak to możliwe że całkiem znośny komputer z i5 i 8GB ramu muli na Windows 10, straszne lagi, filmy na yt się zacinają i wszystko działa jak na jakimś starociu a właściwie gorzej bo mam też staroć i wszystko na nim śmiga ale tam jest Windows 7. Co to może być? Ten system jest taki do dupy?
@AltCtrlSpace: sprawdź procesy (menedżer zadań) i stan dysku programem CrystalDiskInfo i ewentualnie temperatury programem HWMonitor. Jak masz czas to możesz postawić na nowo system.
@CeZiK_ a jak postawić od nowa W10? Czy wystarczy to narzędzie od MS bo właśnie mi ściąga system i będzie aktualizował do najnowszej wersji, czy to będzie czysty system?
@AltCtrlSpace: jak ci zalezy na tym zeby system byl lekki i nie wgurwial ciaglymi aktualizacjami to sciagnij z basewin win10 ltsc i potem go aktywuj przez c# digital license Oczywiscie to bedzie pirat wtedy
@niexus to o co w tym chodzi, mam takie biznesowe hpki dwa i oba dotąd działają, całe dnie chodzą a te ultrabooki złomy i z wyglądu plastikowe i wnętrze
@AltCtrlSpace: Panie, to nie dość ze starusieńskie i5 to jeszcze jedna z pierwszych generacji ULV. One są dość wolne. windows 10 niestety względem win7, ma taki dziwny lag. Niemniej muleniem bym tego nie nazwał. Szkoda czasu na szukanie problemu, format i reinstal zrobisz w 30 min. Sprawdz czy tez aby nie zaczął się np throttling i procesor cisnie z jakims lipnym taktowaniem typu 1,5 ghz
Jak to możliwe że całkiem znośny komputer z i5 i 8GB ramu muli na Windows 10, straszne lagi, filmy na yt się zacinają i wszystko działa jak na jakimś starociu a właściwie gorzej bo mam też staroć i wszystko na nim śmiga ale tam jest Windows 7. Co to może być? Ten system jest taki do dupy?
#windows #pytanie #komputery #pytaniedoeksperta #pcmasterrace
masz cos #!$%@?
Oczywiscie to bedzie pirat wtedy
@AltCtrlSpace: Panie, to nie dość ze starusieńskie i5 to jeszcze jedna z pierwszych generacji ULV. One są dość wolne. windows 10 niestety względem win7, ma taki dziwny lag.
Niemniej muleniem bym tego nie nazwał. Szkoda czasu na szukanie problemu, format i reinstal zrobisz w 30 min.
Sprawdz czy tez aby nie zaczął się np throttling i procesor cisnie z jakims lipnym taktowaniem typu 1,5 ghz