Wpis z mikrobloga

@Trybun_Plebejski: to nie tak do końca, aczkolwiek budowanie jakiegoś patriotyzmu czy tożsamości na PRZEGRANEJ sprawie, jak np powstanie warszawskie - no to nie jest mądre.

Poza tym słaby mem, bo nienawiść do gejów to może reprezentuje promil społeczeństwa - czym innym natomiast jest chwalenie się swoją orientacją i chęć pozyskania dla siebie praw, temat rzeka. Katolicyzm to też temat rzeka, patrz na polskich Tatarów.

Tolerancja - znów błąd, bo historycznie
  • Odpowiedz
nienawiść do gejów to może reprezentuje promil społeczeństwa

@Student_AWAS: nienawiść do gejów wyznają najważniejsi przedstawiciele władzy (LGBT to nie ludzie), ktora ma ogromne poparcie wśród ludzi.

To, że "wspaniałomyślnie" nie wsadza ich się do więzień nie oznacza braku nienawiści.
  • Odpowiedz
nienawiść do gejów wyznają najważniejsi przedstawiciele władzy (LGBT to nie ludzie), ktora ma ogromne poparcie wśród ludzi.

@NapalInTheMorning: nienawiść to poważne słowo, realnie to chodzi o walkę z pewnymi ruchami politycznymi, które mi też - delikatnie mówiąc - średnio się podobają. Serio, nikt nikomu do łóżka w Polsce nie zagląda.
  • Odpowiedz
A tu już #!$%@?łeś. Bo żadne pozyskanie praw a ich ZRÓWNANIE z resztą społeczeństwa.

@RandomowyMetal: pewne rzeczy mogę uznać za rzeczywiste działanie w tej sprawie, ale realnie to, w jaki sposób są one przestawiane oraz propagowane bardziej odrzuca niż zachęca ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Trybun_Plebejski: Taka ciekawostka, w Polsce przez setki lat byłą tolerancja religijna, stąd też w Polsce było tylu żydów. W tym samym czasie w Japonii palono ludzi na stosach za wiarę w Jezusa ¯\_(ツ)_/¯

Do tej pory mają negatywny stosunek do "innowierców", ten kraj jest dość zamknięty na innowierców. W Europie by ich zmieszali z błotem bardziej niż Polskę.
  • Odpowiedz
  • 1
@Markus86 No ja to wiem przecież xD Z resztą film "Milczenie" to świetny kawał kinematografii traktujący o prześladowaniach chrześcijan w Japonii. Japonia ma generalnie sporo za uszami ale ten mem to wyolbrzymienie naszych przywarów, które dobrze by było złagodzić, bo nie mieszkamy w Japonii tylko w Polsce.
  • Odpowiedz
  • 0
@kksu Ten mem to jak dla mnie jest nawet nieco patriotyczny, bo jego celem jest wskazanie naszych własnych przywarów, które dobrze by było załagodzić. Przecież kiedyś to samo robił chociażby taki Mikołaj Rej :D
  • Odpowiedz
Poza tym słaby mem, bo nienawiść do gejów to może reprezentuje promil społeczeństwa - czym innym natomiast jest chwalenie się swoją orientacją i chęć pozyskania dla siebie praw

@Student_AWAS: czyli nie mają nic do homo pod warunkiem że siedzą w domach i zgadzają się na podmiotowe traktowanie oraz brak praw? tolerancją pełną gębą nie ma co ( ͡° ͜ʖ ͡°)
oparcie kampanii prezydenckiej o atak na
  • Odpowiedz
@Trybun_Plebejski: Po lewej dopisz absolutną homogeniczność społeczeństwa i to, że Japonia jest jednym najbardziej ksenofobicznych krajów w cywilizowanym świecie. Wy chyba nie zdajecie sobie sprawy jakie poparcie ma etnonacjonalizm w tamtejszym społeczeństwie.
  • Odpowiedz
  • 1
@M1PH6_5 Jak pisałem, Japonia ma mnóstwo za uszami i nawet dziś ma wiele poważnych problemów, taka memowa satyra to oczywiste wyolbrzymienie zagadnienia i celowa przesada. Japoni nie zmienimy, bo mieszkamy w Polsce, więc możemy zająć się ulepszaniem naszego rodzimego patriotyzmu czy konserwatyzmu, bo ma on wiele przywar :D
  • Odpowiedz