Wpis z mikrobloga

#agh
Mam bardzo duży problem z wybraniem kierunki, punktów mam duzo bo prawie 990 wiec dostanę się na większość
Biorę pod uwagę
Inżynierię i zarządzanie produkcja
Inżynierię i analizę danych
Budownictwo
Czy wgl jest sens próbować inżynierii i analizy danych bez solidnych podstaw informatycznych? z matma przynajmniej ta licealna czuje się dość pewnie
  • 7
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Hania7777: jeśli uważasz ze sam dasz radę się doksztalcić np robiąc jakieś ambitniejsze projekty lub w kole naukowym to tak, studia nie przygotują Cię tak dobrze abyś był dosyć konkurencyjny na rynku pracy, data minerow urosło jak grzybów po deszczu
  • Odpowiedz
@Hania7777: Ja dodam lekkie sprostowanie, mając 990 punktów dostaniesz się nie na większość, a na wszystkie kierunki, przynajmniej na AGH. btw. Tak, warto, wszystkiego Cię nauczą, bo na uczelni zakładają że nie ma się wiedzy informatycznej zazwyczaj, w teorii powinno się umieć obsługiwać komputer, i znać matematykę na poziomie szkoły średniej.
  • Odpowiedz
@Hania7777: Studiuje analizę danych, wiedza informatyczna nie jest Ci potrzebna na 1 semestrze wgl, wystarczy umiejętność logicznego myślenia i bardzo dobra znajomość matematyki. Później też nie ma wielkich wymagań wstępnych wszystkiego można się nauczyć w tak zwanym międzyczasie.
  • Odpowiedz
@pigmej4ever Studiujesz na agh? Mógłbyś mi coś więcej powiedzieć? Jak kierunek czy jesteś zadowolony? Ja się właśnie obawiam ze większość ludzi na tym kierunku to będą zapaleni informatycy programiści i będę bardzo odstawać, i będzie ciężko mi sobie wgl poradzić, ogarnąć co się dzieje
Ten kierunek wydaje mi się coś ciekawy, połączenie informatyki i matmy, matma póki co lubiłam zawsze, radziłam sb dobrze
Nie mam jakiegoś dobrego planu na sb i po
  • Odpowiedz
@Hania7777: Co do tego że większość to zapaleńcy informatycy to nie masz co się martwić, że tak będzie. Na 70 osób może 10 miało JAKIEKOLWIEK pojęcie o infie. Zdecydowana większość to ludzie, którzy są dobrzy z majcy i geografii. Spora część z nich nie wiedziała nawet, że zapisuje się na infe bo chyba nie przeczytała sylabusa xDD No i odpowiadając na 1 pytanie, tak studiuje na AGH inżynierię i analizę danych
  • Odpowiedz