Aktywne Wpisy

montezuma71 +22
To jest chyba najbardziej wstydliwy post w moim życiu.
Hej Mirki, chciałbym prosić was o pomoc. W życiu nie brałem nic za darmo, ale moja sytuacja jest obecnie beznadziejna. Mam 18 lat, tydzień temu wyprowadziłem się z patologicznego domu, gdzie moja matka i brat znęcali się nade mną. Całe życie musiałem mieszkać z alkoholikami, którzy skrzętnie niszczyli mi życie, ale ostatnia sytuacja przerosła wszystko - matka zniszczyła mi komputer bo wylałem na
Hej Mirki, chciałbym prosić was o pomoc. W życiu nie brałem nic za darmo, ale moja sytuacja jest obecnie beznadziejna. Mam 18 lat, tydzień temu wyprowadziłem się z patologicznego domu, gdzie moja matka i brat znęcali się nade mną. Całe życie musiałem mieszkać z alkoholikami, którzy skrzętnie niszczyli mi życie, ale ostatnia sytuacja przerosła wszystko - matka zniszczyła mi komputer bo wylałem na
HerlockSholmes +18

Co myślicie o moim algorytmie zliczającym poszczególne bajty w pliku binarnym?
https://github.com/VanQator/fmanage/blob/master/asciiCharCounter.cpp
#programowanie
W sumie to się zastanawiam, czy jest jakaś inna metoda zliczenia bajtów niż przelecenie pliku bajt po bajcie aż do napotkania dopasowania. Nie liczę metod opartych na prawdopodobieństwie typu: "jeśli pieć bajtów się powatarza, to szósty prawdodpodobnie też będzie tym samym.", albo ustalenie kolejności dopasowania według statystycznej częstotliwości występowania poszczególnych bajtów w pliku binarnym.
Dla jasności:
void histogram(const uint8_t* const p_data, const size_t data_len, uint8_t* const p_dest){
for(size_t i=0; i< data_len; i++) p_dest[p_data[i]]++;
}
to cała filozofia
jeśli chodzi o lepszy sposób to @keton22 zdaje się podsunął dobry pomysł :)