Aktywne Wpisy
cześć nie wiem jak zacząć więc zacznę od początku.
Jestem od początku stycznia z dziewczyną - wcześniej miała chłopaka z którym była rok. będąc z NIM w związku uprawiała seks klasyczny 5 razy a oralny ponad 20.
Ze mną jest od 2 miesięcy i uprawialiśmy. więcej razy seks klasyczny niż ona z nim ale seksu oralnego ani razu mimo moich próśb, mówiła że musi się przełamać bo póki co wstydzi się dominować,
Jestem od początku stycznia z dziewczyną - wcześniej miała chłopaka z którym była rok. będąc z NIM w związku uprawiała seks klasyczny 5 razy a oralny ponad 20.
Ze mną jest od 2 miesięcy i uprawialiśmy. więcej razy seks klasyczny niż ona z nim ale seksu oralnego ani razu mimo moich próśb, mówiła że musi się przełamać bo póki co wstydzi się dominować,
Megasuper +2
Daj sobie szansę
jog na 1mm, 5mm itp wykonuje się właściwie ale przy jogu na 100mm nabiera takiej prędkości, że silniki zaczynają tracić kroki.
No i mam misterną ścieżkę narzędzia na wykonanie której maszyna potrzebuje 15 minut (ale kilka h też jest możliwe) ale podczas ruchu przestawczego na jakieś więcej niż 2 cm maszyna rozpędza się ponad jakiekolwiek ustawione ograniczenia i oczywiście się wysypuje. Gubi kroki i dobranoc.
Gkod wstęp wygląda normalnie:
G21
G90
G17
G94
G01 F120.00
M5; wyłącza laser
G00 X-0.3160 Y-0.4150
W zasadzie nie widzę, żeby dla G0 gdziekolwiek w kodzie pojawiła się prędkość (Fxxx). Domyślam się, że powinna to być prędkość zapisana w grbl, ale jak dam nawet 100mm/min to to zwyczajnie niego nie zmienia. Przy długim ruchu G0 maszyna zawsze zgubi ileś kroków.
#grbl
Masz dobrze ustawione step/mm? Masz pracę mikrokrokową na sterownikach i odpowiednio wysokie napięcie?