Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@Acidiscus chyba przez naiwność napisała do mnie na portalu randkowym przeszliśmy na telefon porozmawialiśmy trochę i powiedziała że możemy popisać jeszcze na Facebooku bo późna pora o wysłałem link żeby wysłała zaproszenie, a ona zamówienia zamiast tego emotke z wystawionym językiem. Echh wiem ale konto mam od 5 dni, teraz ma moje imię nazwisko nr tel a podejrzewam teraz że może to być jakiś lewy nr z którego dzwoniła. Zastrzegłem dane w
@weeego: Jeśli masz taką możliwość, to zmień bankowe uwierzytelnienia na potwierdzenie w aplikacji - to uniemożliwi wykradzenie kluczy dostępu. (Zmień też hasła i w przyszłości nie klikaj w żadne podejrzane linki które dostaniesz od tego kontaktu - oczywista oczywistość)
To powinno uchronić przed próbą kradzieży pieniędzy z banku (bądź wyczulona na podejrzane maile, bo jeśli to była próba duplikacji karty sim, to po udanym wyrobieniu duplikatu będą się z Tobą kontaktować
via Android
  • 0
@Acidiscus właśnie że mam charakterystyczne nazwisko może kilka osób w milionowym mieście , zastrzegłem dane już wczoraj w BIK, nie mam aplikacji bankowej na telefonie bo nie ufam tylko loguję się przez stacjonarny komp. Tylko hasła jednorazowe przychodzą na telefon, dostalem poradę że jak przestanie działać telefon to od razu do bok dzwonic, kurcze naiwność
@weeego: Właśnie dlatego powinnaś zacząć używać aplikacji. Tutaj nie ma żadnych haczyków. Aplikacja wymaga ustawienia osobnego hasła (zazwyczaj 6-znakowego pinu) i przypisuje się tylko do Twojego urządzenia. W razie zgubienia nie ma ryzyka nieautoryzowanego wejścia na Twoje konto. Nie będę naciskać - to są kroki które ja bym podjął w razie wycieku moich danych osobowych.
Mam nadzieję że nic z tego o czym pisaliśmy się nie wydarzy :)

dostalem poradę że