Wpis z mikrobloga

Zastanawia mnie to dlaczego ten cykl jest, ma być ostatni? Przecież tych cykli było już i było. Czy to co teraz zobaczymy jeszcze nigdy się nie wydarzyło czy już miało miejsce? Albo jak przetrwał starszy Jonas poprzednią apokalipse? Czy też Marta alternatywa go uratowała i to już kiedyś się stało? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@official_mirek_account: ! Gdyby nieznajomy (starszy jonas) nie przeniósł się do 2019 w celu uratowania marthy to cykl przestałby istnieć (list od alt marthy).Adam mógłby powiedzieć prawdę jonasowi, co skutkowałoby przerwaniem cyklu itd itp.Wszystkie akcje bohaterów mające na celu przerwanie cyklu, dążą do odnowienia się cyklu.Moim zdaniem jakaś postać ze świata alternatywnego bez jonasa i marthy mógłby przerwać cykl
  • Odpowiedz
@pussyniszczyciel: A moim zadaniem świat Marty to ten o którym mówiła Claudia. Wtedy kiedy Jonas chciał powstrzymać ojca przed samobójstwem, mówiła że widziała świat bez niego i wcale nie jest lepszy. Jak się okazało w tamtym świecie również następuje apokalipsa. Kto wie może w tamtym świecie Jonas nie dopuścił ojca do samobójstwa co sprawiło, że się nigdy nie urodził, a w jego rolę weszła Marta, a cykl nadal się powtarza.

Bez
  • Odpowiedz
@LucasSpider: zrobiłam rewatch S02E06 i faktycznie to była Claudia. Pomieszałam ten wątek, ale reszta przemyśleń moich się zgadza. Kobieta, która miała być rzekomą topielicą nad jeziorem z tego odcinka to imo Hannah. Dodatkowo w tej scenie Jonas znajduje medalik... taki sam jaki dostaje Hannah w zwiastunie S3.
  • Odpowiedz