Ma ktoś z was problem z odbiorem telewizji naziemnej po tym gdy zmienili pasma odbioru? U mnie wyszukało syf typu TVPiS, a np. Polsatu nie może mi wyszukać. Ma ktoś tak? Może mam ręcznie ustawić jakieś pasmo?
@dawid110d: w jakim rejonie mieszkasz? U mnie problem ten sam, łapie wszystko idealnie poza MUX2 (czyli polsat, tvn itd) Problem od tygodnia, wcześniej wszystko ładnie działało. Ja jestem też podpięty w gniazdko w ścianie do anteny zbiorczej na dachu.
@dawid110d: jesteś w stanie sprawdzić, na który nadajnik masz antenę ustawioną? U mnie chyba jest na Giedlarową a tam podobno mają jeszcze podnosić wysokość masztu i może to jest problemem.
@dawid110d: pewnie w administracji trzeba zapytać. Na innym forum dostałem też odpowiedz, że może będzie konieczność zgłoszenia problemu do administracji, żeby dostroili instalacje zbiorczą do nowych częstotliwości
@dawid110d: może się nie znam ale to chyba przez to że instalacja antenowa tam gdzie mieszkasz zrobiona jest na wzmacniaczu kanałowym który był ustawiony tak aby odbierał stare częstotliwości a inne miał wytłumione. Idź do administracji i marudź że nie działa. Kogoś wynajmą i pewnie ustawi to na nowo.
#rzeszow #telewizja
Komentarz usunięty przez moderatora