Wpis z mikrobloga

@przemianawdzika:

O ile będzie większe cena?

Przykładowa oferta: https://lenovo.polsoft.pl/nowe/23973-thinkpad-e14-gen-2-are-t-ryzen-5-4500u-2375g-6c-mb-none8gb4x16gx16-ddr4-3200-256gb-ssd-m2-2242-nvme-tlc-w10p.html
Ale w innych sklepach będzie raczej drożej.

Kiedy wyjdzie bliźniaczy model tego laptopa tylko z 4500U?

Dostępność czerwiec, seria L i E płynie do PL statkiem.

O ile 4500U będzie wydajniejszy od 3500U?

@przemianawdzika: 6 rdzeni vs 4 + większe IPC i mocniejsza integra, wyraźnie.
  • Odpowiedz
@przemianawdzika: Nie to jest jego następca, a raczej modelu E495, bo oleole ma błąd w opisie, jest tez wersja E14 z procesorami Intela. Wykonanie na podobnym poziomie jak to w dawnej serii edge tyle, że jest odchudzony i z mniejszymi ramkami.
  • Odpowiedz
@przemianawdzika:
Lenovo potwierdza, ze są ich partnerami, ale mamy globalny kryzys i pandemię, więc w dostawców rozwiązań biznesowych, gdzie obecnie firmy muszą ciąć koszty takie coś też uderza, nie wiadomo w jakiej są kondycji. W zupełnie innej sytuacji są firmy handlujące też sprzętem konsumencki, bo one przeżywają teraz bum.
  • Odpowiedz
Celuję w tego E15 z dedykowaną kartą i zastanawiam się czy jest sens czekać

@Esseker352: RX640 to nie jest jakaś zbyt wydajna karta prędzej celowałbym L15 z 4750U jak chcesz brać coś od Lenovo i 15 cali. Chociaż pewnie rozważyłbym też nowego Omena z 4800H jak szukasz wydajnej 15-stk.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pustulka: myślę o lenovo bo zależy mi na stacji dokującej. Masz na myśli taką konfigurację : https://www.kuzniewski.pl/p64342,lenovo-thinkpad-l15-20u70004pb-amd-ryzen-7-pro-4750u-15-6-full-hd-16-gb-512-gb-ssd-amd-radeon-vega-8-windows-10-pro-pakiet-uslug-i-wysylka-w-cenie.html ?

Będzie róznica w stosunku do E15 z poprzedniego komentarza?

Laptopa będę używał do pracy w biurze w kilku lokalizacjach (6h na baterii byłoby mile widziane) w głównej lokalizacji będzie podpinany do stacji dokującej, w pozostałych praca na laptopie. Czasem wyjazd w delegacje.

Codziennie wracał też będzie ze mną do domu i fajnie byłoby
  • Odpowiedz
myślę o lenovo bo zależy mi na stacji dokującej.

@Esseker352: Teraz i tak wszystkie pod usb c.

Kiedy będą te Omeny? Ile taki może ważyć razem z zasilaczem?

@karlo975: Nie wiem, była mowa o 18-21 maja, ale wątpię, prędzej czerwiec. Bez zasilacza, który nie będzie lekki, bo ma 200W waży 2.37kg

Masz na myśli taką konfigurację :

@Esseker352: https://lenovo.polsoft.pl/nowe/23950-lenovo-tp-l15-r7-pro-4750u-16-512gb.html?search_query=l15&results=10
Aczkolwiek trochę drogawo jak za Lkę.

Będzie róznica w stosunku
Pustulka - > myślę o lenovo bo zależy mi na stacji dokującej.

@Esseker352: Teraz i...

źródło: comment_1588895032lS3uTq7O6XpKjuzGX8YORl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
A czemu to że teraz wszystkie pod usb C to minus?

@Esseker352: Nie pisałem, że to minus, a raczej, że pod inne też możesz wpiąć takiego huba.

i uważasz że warto czekać/polować na Ryzena niz brać i7?

@Esseker352: Tak, ale może niekoniecznie ten model, przejrzyj listę wyżej może coś innego ci będzie bardziej odpowiadać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pustulka: myślałem że one (stacje dokujace) współpracują tylko z określonymi modelami laptopów i jest to możliwe tylko dla ThinkPadów/latitude czyli tych biznesowych. Czyli takiego HP Omena też można podpiąć do docka?
  • Odpowiedz