Aktywne Wpisy
xoxo900 +44
Moi rodzice są typową parą Janusz i Grażyna. Biedni, oszczędni. Mam dwóch braci i jedną siostrę. Mój ojciec jest Januszem takim który matce w domu nie pomaga, bo jest godny zajmowania się wyłącznie męskimi sprawami naprawami i samochodem. Matka od urodzenia dzieci była w domu sprzątaczką i kucharką, do pracy nie chodziła bo zajmowała się dziećmi, pierwsze dziecko urodziła w wieku 26 lat. Mój ojciec i moja matka oboje pochodzą z biednych
cichooo +119
Jak zostać znienawidzonym przez tirowców, czyli poradnik jak zostać busiarzem
Z okazji tego, że się nudzę w trasie postanowiłem napisać poradnik jak zacząć pracę jako "busiarz" na międzynarodówce + kilka uwag ode mnie i być może pro tipów, których nauczyłem się przez około 3 lata pracy w transporcie, nie tylko za kierownicą, ale też i za biurkiem.
Na czym polega praca "busiarza"?
Na tym samym, czego każdego kierowcy, transportującego towar z punktu
Z okazji tego, że się nudzę w trasie postanowiłem napisać poradnik jak zacząć pracę jako "busiarz" na międzynarodówce + kilka uwag ode mnie i być może pro tipów, których nauczyłem się przez około 3 lata pracy w transporcie, nie tylko za kierownicą, ale też i za biurkiem.
Na czym polega praca "busiarza"?
Na tym samym, czego każdego kierowcy, transportującego towar z punktu
O ile 4500U będzie wydajniejszy od 3500U?
O ile będzie większe cena?
https://m.oleole.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-laptop-lenovo-r53500u-8gb-256gb-14-w10p.bhtml
#laptopy
Przykładowa oferta: https://lenovo.polsoft.pl/nowe/23973-thinkpad-e14-gen-2-are-t-ryzen-5-4500u-2375g-6c-mb-none8gb4x16gx16-ddr4-3200-256gb-ssd-m2-2242-nvme-tlc-w10p.html
Ale w innych sklepach będzie raczej drożej.
Dostępność czerwiec, seria L i E płynie do PL statkiem.
@przemianawdzika: 6 rdzeni vs 4 + większe IPC i mocniejsza integra, wyraźnie.
@Pustulka: To jest ten sam model? W sensie wykonanie itp. tylko, że z lepszym procesorem i ranem? Czy jeszcze coś się różni?
Lenovo potwierdza, ze są ich partnerami, ale mamy globalny kryzys i pandemię, więc w dostawców rozwiązań biznesowych, gdzie obecnie firmy muszą ciąć koszty takie coś też uderza, nie wiadomo w jakiej są kondycji. W zupełnie innej sytuacji są firmy handlujące też sprzętem konsumencki, bo one przeżywają teraz bum.
Celuję w tego E15 z dedykowaną kartą i zastanawiam się czy jest sens czekać
@Esseker352: RX640 to nie jest jakaś zbyt wydajna karta prędzej celowałbym L15 z 4750U jak chcesz brać coś od Lenovo i 15 cali. Chociaż pewnie rozważyłbym też nowego Omena z 4800H jak szukasz wydajnej 15-stk.
Będzie róznica w stosunku do E15 z poprzedniego komentarza?
Laptopa będę używał do pracy w biurze w kilku lokalizacjach (6h na baterii byłoby mile widziane) w głównej lokalizacji będzie podpinany do stacji dokującej, w pozostałych praca na laptopie. Czasem wyjazd w delegacje.
Codziennie wracał też będzie ze mną do domu i fajnie byłoby
@Esseker352: Teraz i tak wszystkie pod usb c.
@karlo975: Nie wiem, była mowa o 18-21 maja, ale wątpię, prędzej czerwiec. Bez zasilacza, który nie będzie lekki, bo ma 200W waży 2.37kg
@Esseker352: https://lenovo.polsoft.pl/nowe/23950-lenovo-tp-l15-r7-pro-4750u-16-512gb.html?search_query=l15&results=10
Aczkolwiek trochę drogawo jak za Lkę.
A czemu to że teraz wszystkie pod usb C to minus?
@Esseker352: Nie pisałem, że to minus, a raczej, że pod inne też możesz wpiąć takiego huba.
@Esseker352: Tak, ale może niekoniecznie ten model, przejrzyj listę wyżej może coś innego ci będzie bardziej odpowiadać.