Wpis z mikrobloga

Śmiać mi sie chce jak rząd chwali się ile to pieniędzy daje na pomoc przedsiębiorstwom. I nie tylko nasz ale w sumie każdy się tylko przechwala ile daje. My 100 mld, Niemcy #!$%@? miliardów… I każdy się cieszy jak debil. Nikt się nie zastanawia skąd mają te pieniądze? Że jak by miesiąc po miesiącu nie zabierali 50% zarobków to nikt by się nie musiał prosić o żadne zapomogi bo większość by miała oszczędności. A jak już ktoś przechlał i przećpał to niech ginie i mu firma pada. Nie potrzeba nam mamusi która odkłada nasze kieszonkowe „bo ty wydasz na głupoty”.

#pis #koronawirus
  • 6
@Jednorybek: I wtedy ich zasoby przejęliby ci, którzy mają oszczędności - chyba lepiej, żeby majątkiem zarządzał ktoś myślący. Tylko ryzyko, że korporacje wykupiłyby i tych głupich i mądrych.
@Jednorybek: Tyle ze nasz rząd tez rozwalił pieniądze na głupoty wiec wychodzi na to ze ludzie sa głupi i ci na dole i ci na górze wiec juz sprawiedliwie by było by nikogo nie okradac i niech każdy rozwala na co chce.
W przeciwieństwie do naszego państwa ja bym wolał wydac kase na koks niż na węgiel ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@oddalenie: jednak tworzy wrażenie, zapewnienia godnej starosci ludziom, dzieki czemu Ci chodza do pracy, ja tez jestem za tym, żeby panstwo jak najmniej wpływało na zycie człowieka, ale w kraju z kartonu to nieosiagalne