Aktywne Wpisy
WezelGordyjski +149
Kończymy kolejny dzień ciężkiej służby na granicy. Nocna zmiana melduje się na posterunkach. Robimy wszystko co w naszej mocy, aby 🇵🇱 była bezpieczna!
masonios72 +41
Skumasz, że ten dzban nagrał 15-minutowy film o tym jak miesza wodę z cytryną i wrzuca do zamrażarki, żeby się zrobił z tego lód?
#ator
#ator
Temperatura CPU i GPU jest na poziomie 50 C, użycie CPU i GPU nie przekracza 80%, jednak zauważyłem w menadżerze zadań, że w sytuacji tych "dropów" skacze zużycie dysku do 100%.
Pamięć RAM używana jest w 80-85%. Wiecie może czym to może być spowodowane? Wcześniej też to miałem i myślałem ze to wina karty graficznej, ale wymieniłem i sytuacja nie uległa zmianie.
Dodatkowo, jak wyłączam grę to tak z minutę muszę poczekać aż PC będzie w stanie odpalić np. przeglądarkę, a ładowania pomiędzy misjami często wyglądają tak, że słychać dźwięk a animacja się pojawia dopiero po np. 30 sekundach, wszystko strasznie długo trwa, na początku przycina a potem jest stałe 60fps do kolejnych dropów.
Załączam screen z CrystalDiskInfo.
CPU Ryzen 5 1600 OC 3,7
GPU RX 480 8GB
Dysk HDD 1TB,
#komputery
szczerze mówiąc obstawiałem ze może mimo wszystko może ram stać za moim problemem, ale w takim razie zdecyduje się na dysk ( ͡º ͜ʖ͡º)
mam też wejście m.2
@langigd: ADATA SX8200 PRO 256GB można już nabyć za 250zł.
jest tez https://www.x-kom.pl/p/471564-dysk-ssd-samsung-1tb-25-sata-ssd-860-qvo.html samsung 1tb tani, ale to już QLC, ponoć niska żywotność