Wpis z mikrobloga

#mirkowyzwanie
#malcolmxd

Witam,

W tej edycji otrzymałem zadania:

a) Uszyj rekawiczki ze wzorem w płatki śniegu, bałwanki.
b) Zbuduj bałwana do góry nogami.
c) Idź do biblioteki, nie patrząc na oznaczenia wejdź w pierwszą lepszą alejką i z zamkniętymi oczami weź książkę i przeczytaj w trakcie wyzwania.

Wybrałem zadanie C, ponieważ śniegu brak :( a rękawiczek jakoś ochoty nie miałem robić. Myślałem żeby przerollować zadania, ale gdy zobaczyłem, że inni mają same ze śniegiem to speniałem i zostawiłem.

Trafiło się ślepej kurze ziarno i trafiłem na Malcolm XD - Emigracja. Bardzo się cieszyłem, że to nie jest jakaś "Skała Giblartaru" z Big Mount xDD Książka ciekawa, czytana w pociągu do pracy( około 20 min jazdy). Jak zacząłem czytać w poniedziałek to w piątek jak wracałem do domu już kończyłem. Bardzo przyjemnie się mi czytało. Jak zacząłem rozdział aż żal było kończyć i wyjść z pociągu. Ludzie dziwnie na mnie patrzyli gdy cieszyłem się do książki jak jakiś debil. Książka napisana fajnym stylem, dużo humoru. Najbardziej rozbawił mnie rozdział o cyganach i podróży z nimi do UK oraz akcja z sejfem w basenie. Mam paru znajomych, którzy wyjeżdżali do UK w celach zarobkowych, opowiadali podobne zwariowane historie. Dowiedziałem się, że Malcolm XD napisał jeszcze jedną książkę "Pastarami" i zamierzam ją już kupić.
Jeżeli ktoś ma dość już ciężkich książek Olgi Tokarczuk to szczerze polecam każdemu "Emigacja".
Nudnodzis - #mirkowyzwanie
#malcolmxd

Witam,

W tej edycji otrzymałem zadania:
...

źródło: comment_15813550749HvugdfbZn6J4gJwuByqxx.jpg

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz