Wpis z mikrobloga

@Hickari:
Jeżeli dziś jej nie zarejestrują w Niemczech, to ze względu na przerwę świąteczną stawiam na 30. Chociaż biorąc pod uwagę, że te statusy pojawiają się z "czkawką", to równie dobrze cała reszta, włącznie z "w doręczeniu" może pojawić się 27...
  • Odpowiedz
@Hickari:
Nie no, żartuję. Nie mniej zaczyna to wyglądać dziwnie, że od dwóch tygodni przesyłka jest między Węgrami a Niemcami. A zwróć uwagę, że oficjalnie tracking podaje, że jedynie wysłano dane elektroniczne do DHL, czyli przesyłka nadal nie wysłana. Bo te statusy co podaje alipaczka to nie wiem skąd bierze, skoro oficjalnie DHL o niczym jeszcze nie wie. Czekam do końca przyszłego tygodnia i zakładam spór.
Powiem ci że kupowałem
  • Odpowiedz
@wkamil: no też liczyłem że dostane to dość szybko a tu niestety taka przykra sytuacja :/ strasznie #!$%@? bo niedługo powrót na uczelnie a po telefonie ani widu ani słychu :/ mimo wszystko wydaje mi sie że spór może jeszcze nie przejść bo gearbest napisze że mają przewidywany czas dostawy to do 45 dni więc wiesz :/
  • Odpowiedz
Ja tam widzę do 25 roboczych, więc z tego co liczyłem to wyjdzie ok. 15-17 stycznia. Koniec przyszłego tygodnia to jest 10. Więc jak nie "wyślą do tej daty"to do 17 nie dojedze. Dla pewności poczekam do 17 i już.
  • Odpowiedz
@wkamil: a no faktycznie jest 15-25 dni, nie mam pojęcia skąd to wziąłem :o Jak czytałem w innym poście to podobno ktoś tam pisał i że w piątek lub sobote mu odpisali na messengerze, ze kontaktowali się z przewoznikiem i w ciągu 3 dni powinni zaktualizować status więc zobaczymy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Hickari: tak tak, tylko teraz pewnie turniej czterech skoczni oglądają i nie pracują :-) mnie nie wspominali o 3 dniach, tylko o tym, że przekazali info do jakiegoś pracownika :-D Czyli typowy bullshit. I jeszcze gadka, że to "niewielkie" opóźnienie wynika z przerwy noworocznej. Niezła przerwa noworoczna, od 20 grudnia :-D U mnie wyliczyli, że powinienem dostać najpóźniej do 13 stycznia, zatem 14 otwieram spór w PP.
  • Odpowiedz
@wkamil: Termin 13 stycznia to przewidywany czas dostawy, ale w regulaminie zakupów z Gearbest jest informacja, że oni mają 60 dni od zamówienia na dostarczenie, więc myślę, że dopiero po tym czasie możesz otwierać spór :)
  • Odpowiedz