Wpis z mikrobloga

Szykuje się właśnie do fotografa zrobić zdjęcia do dokumentów. Nienawidzę tego bo zawsze na nich wychodze jak ziemniak, serio. Powiecie pewnie po prostu jesteś brzydka, nie, jestem przeciętna ale na zdjęciach wychodzę okropnie, kiedyś na odprawie na lotnisku musiałam pokazać inny dokument bo na zdjęciu w dowodzie wyglądam całkiem inaczej. Też tak macie? Od czego to jest zależne ? :/ #zdjecia #zdjeciadowodowe #zalesie #glupiepytanie
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Eyan: Bo te foto zaklady powstaja tylko dlatego, że ktoś ma lustrzanke i umie dopasowac foto do wymogów formalnych. Zero skilla fotograficznego, ustawienia światła itp. Niektórzy są też po prostu niefotogeniczni. Czasami może pomóc odpowiedni pod kamerę makijaż.
  • Odpowiedz
@Eyan Umiejętności fotografa.

Na swoim zdjęciu od pewnego "fachowca" wyglądam jak Littlefinger z Gry o Tron, żona jakby była nastolatką a córki (3 i 4 lata) - też xD
  • Odpowiedz
@Eyan: Dobry fotograf. Mam ten sam problem i najlepsze zdjęcia mi robiło takie starsze małżeństwo fotografów co ma zakład od początku świata.
Hint: popatrz sobie jak mają te gabloty ze zdjęciami. Jeśli widzisz preciętne, niewyretuszowane (i niewyszpachlowane makijażem) twarze, które wyglądają dobrze, to jest właśnie to.
Inna sprawa, że na zdjęciach en face każdy wygląda jak kryminalista.
  • Odpowiedz