Wpis z mikrobloga

@perlikont: @StaryWilk: To jest nic nowego. Szwecja ma gigantyczny przemysł wokół drewna ale większość u nich przetwarzanego jest z gunwokrajów takich jak Rosja - przy czym tam masa kontrowersji bo Ruscy wykorzystują do tego obozy pracy Północnej Korei na terenie Rosji (mogę podesłać fajne materiały zainteresowanym). Teraz do tego 'elitarnego' grona dołączyła Polska na własne życzenie wracając na dawne miejsce w szeregu.
  • Odpowiedz
na złość szwedom będę palił meblami z Ikei.

@perlikont: @StaryWilk: ...produkowanymi w Polsce z gunwokrajów nie dbających o własne środowisko i zasoby jak Polska czy Rosja ;D Mi wcale PL nie żal już, straciłem wszelkie nadzieje. Polaki same sobie to wybrały, poparcie pokazuje że tego chcą. I ten stan jest już zabetonowany na LATA czy wręcz dekady.
  • Odpowiedz
@perlikont: #!$%@? z Lasów Państwowych tną na potęgę w całej Polsce. Rząd promuje patologię leśno łowiecką(patrz intensyfikacja kłusowania na wilki i inne duże ssaki). Leśnicy mają w dupie nawet naturowe gatunki na obszarach Natura 2000. Robią wszystko, żeby nie zwiększyć poziomu ochrony całkowitej (rezerwaty i parki narodowe), czyli tej najważniejszej, bo boją się utraty etatów i wysokich pensji. #!$%@? Puszczy Białowieskiej nie jest opłacalne, robią to, żeby nie zrobic ani kroku
  • Odpowiedz