Aktywne Wpisy
Ciekawe czy NATO dlugo jeszcze bedzie udawac przed swoimi obywatelami ze Kijów ma szanse zatrzymac specjalną operację.
Oni wiedzą że to niemożliwe i zimy w 2024 czy 2025 by nie przetrwali z zimna w domach.
Z całego serca dopinguję Ukrainę,chciałbym cudu.
To tylko rozjuszy Rosję ja się boję żeby u nas wojny nie było nie chcę żeby mój kraj atakował Rosję bo to się źle skończy.
Lepiej nie denerowować Rosji oni mają
Oni wiedzą że to niemożliwe i zimy w 2024 czy 2025 by nie przetrwali z zimna w domach.
Z całego serca dopinguję Ukrainę,chciałbym cudu.
To tylko rozjuszy Rosję ja się boję żeby u nas wojny nie było nie chcę żeby mój kraj atakował Rosję bo to się źle skończy.
Lepiej nie denerowować Rosji oni mają
Jest już pierwszy lutego. Jak szybko czas leci. Staruszek z Ameryki musi znowu przylecieć, ale dlaczego? Rok temu był tu i poza jedzeniem pizzy nic nie robił? Czy zatrzymał operację specjalną? Leci tak, bo mu się nudzi, dziadek ma rozrywkę na stare lata. Powinien podejść do sprawy pokojowo i nie wywierać presji na Niemcy czy Polskę w sprawie dostaw sprzętu. Czy chce nas wciągnąć w wojnę? Przecież NATO będzie za nas walczyć,
daj jakis rysunek z rzutem i przewodami ktore są
Na rysunku namalowałem kable, które idą z punktu do punktu i podpisałem je kolorami (biały, niebieski, brązowy, czerwony). Dodatkowo dorysowałem kable do oświetlenia, które mają włączać łączniki. Wszystkie kable są 3 zyłowe (jak na rysunku) - czarny(faza), niebieski(neutralny), zielony(grunt). Y to łączniki schodowe.
1 obieg - Oświetlenie w Salonie włączane w punktach [SALON] oraz [KORYTARZ]
2 obieg - Oświetlenie w
@geszue: Nie da się i nie masz nawet podstawy w normie aby mi to udowodnić :) (chyba, że niezgodnie z przepisami i normami).
Pomijając już nawet fakt tego co napisałem, to jak autor zainstaluje na końcu oprawę w pierwszej klasie ochronności, to co podłączy do zacisku ochronnego (uziemiającego) tej oprawy? Nic? Czyli nie zachowa podstawowego parametru dla ochrony przeciwporażeniowej w instalacji - ciągłości
@kozi966: pisaliśmy o YDY a nie YDYżo
koniec elektrodowania z mojej strony XD
w sumie to spotkałem się z oznaczaniem na końcach #!$%@? instalacji, ale sam na szczęście nigdy nie musiałem brać w tym udziału
jestem chory więc mogę nie myśleć zupełnie trzeźwo, ale wydaje mi się że na bistabilnych dopuszkowych i przyciskach zwiernych da się to połączyć bez wielkiej patologii (PE pozostanie PE)
bez niby też się "da" (niezgodnie z normami i zdrowym rozsądkiem), ale ja #!$%@?ę XDDD
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.