Wpis z mikrobloga

@sebastian-ka-735: To nie jest normalne. Zgłaszaj administracji. Albo reklamację do Energa.
U mnie losowo brownouty się pojawiały i w końcu przyszli rozkopali ulicę i w jednym miejscu kabel wymienili. Ale nic nie padało. UPS się aktywował a żarówki przygasały.
@Aganiok__: @Line-Storm: Spółdzielnia BUDOWLANI RSM, nie cała Oliwa. Nigdzie takiego syfu nie ma jak u nich. Przez dwa lata cisnienie wody było jak u 60 latka z siura, zgłaszałem chyba z 10 razy, 3x był u mnie ich "hydraulik", żeby sprawdzić, bo przecież nikomu w tym #!$%@? bloku nic nie przeszkadza, tylko mnie (a cisnienie było na tyle słabe, że nie dało się włączyć prysznica). Przychodził tylko i drapał się
@1Jurko: Kupione. W dodatku instalacja niedawno wymieniana za kilka tysi i im dłużej o tym myślę, tym bardziej tego żałuję, bo żadnych problemów nie rozwiązało. No może jeden plus, że korków nie wywala przy każdej takiej akcji.
@Line-Storm: no ja mieszkam w bloku obok akurat ( ͡° ͜ʖ ͡°) ludzie ciągle sprayem piszą po płocie "mafia z warszawy", a jeszcze wczesniej "cos o Adamowiczu". Ukraincy z budowy to zamalowują i następnego dnia są kolejne.
Inny rak tej spółdzielni to fakt, że akurat parking pod moim blokiem jest publiczny, a nie "mieszkaniowy". I sobie robole już od 2 lat parkują. Do domu wracasz i z
@sebastian-ka-735: cóż, to tylko dowodzi że problem dotyczy całego bloku. Co z tego że u ciebie ok jak reszta #!$%@?. Miałem podobnie na mieszkaniu w innym mieście. Blok z lat 50tych. Żarówki ledowe zdychały po miesiącu i faktycznie światła często nie było. Współczuję.
@1Jurko: Ale tu nikomu nic nie przeszkadza. W spółdzielni od lat 70 siedzi jedna i ta sama baba z petem w mordzie, która informacje zapisuje W ZESZYCIE. I jak walczyłem o wodę to któregoś razu mi odszczekała, że nikt nie dzwoni, tylko ja mam problemy.
Któregoś razu sąsiadki pytałem czy ma słabe cisnienie - "no tak, tak, często" i tyle w temacie. Za scianą mam patole, syn z ojcem, którzy sie
@paulinsien: ten sam blok? jak tak to współczuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet nie 10s, dosłownie mrugnęło na tyle szybko, że na piekarniku mi się godzina nie zdążyła zresetować x) w tym miesiącu to już trzeci raz, a przynajmniej trzeci o którym wiem. Już jeden komputer mi od tego padł, ale był na tyle stary, że mi się nie chciało robić inby
@sebastian-ka-735 nie wiem w którym bloku mieszkasz, ale okolica ta sama, spółdzielnia budowlani, jak prądu nie było przez burze to po drugiej stronie grunwaldzkiej wszystko działało xd no i ciepłej wody też jakoś ostatnio nie było ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@paulinsien: 595 ( ͡° ͜ʖ ͡°) Może będę się bił o ten prąd, ale naprawdę wątpie, że będzie im sie chciało szukać przyczyny. Problem z cisnieniem wody zwalili wtedy na GPEC i ich awarie, więc zadzwoniłem do nich i się zapytałem czy mają jakieś problemy, albo zgłoszenia od spółdzielni RSM i się okazało, że nigdy nawet kontaktu nie mieli.

Teraz pewnie będzie wina ENERGI ¯\_(ツ)_/¯