Wpis z mikrobloga

Czy znajdzie się jakiś mireczek (tudzież Mirosława) dobrodziej znający się na zasadzie działania (analizach, statach itp.) twitcha i pomoże się w to zagłębić? Ktoś z doświadczeniem, kto pomógłby mi ruszyć z kopyta? Wymodlę dla niego własny świat u megawenza9.
#twitch #stream
  • 10
  • Odpowiedz
@yousouyou: Próbowałem kiedyś się zabrać za streamowania ale wielokrotnie nie wychodziło. Teraz mam jakiś tam fundusz, sprzęt, prace dzięki, której mam sporo wolnego czasu i chęci. Przejrzałem panel twitch’a i jest kilkukrotnie bardziej przyjazny niż kiedyś. Chciałbym się zapoznać ze szczegółami. W skrócie jak zacząć, żeby się to rozwijało.
  • Odpowiedz
@oleelobamboleo:

Parę porad z obserwacji i doświadczeń małego strimera, kolejność randomowa:
1. Myślę, że najlepiej nie zaczynać od zbytniego patrzenia w statystyki, analizy itd., bo łatwo się zniechęcić.
2. Najpierw poogladaj popularnych strimerów i zobacz co robią i jak grają - niektórzy są skillowi, inni sa mądrzy, jeszcze inni robia show, albo ciekawie opowiadają.
3. Zacznij od grania w coś co lubisz, w co umiesz grać (ale miej na uwadze, że
  • Odpowiedz
6. Strimuj dużo i regularnie, próbuj w dziwnych godzinach (jeśli masz takie możliwości). Łatwiej będzie ci zwrócić na siebie uwagę późno w nocy, czy wcześnie rano niż 16-24.

@bandytaz: Błąd. Lepszy stały harmonogram, niż skakanie po godzinach. Tak samo jeśli przyzwyczaisz ludzi do jednej pory, to przy zmianie pory stracisz bardzo dużą ilość oglądających.

@oleelobamboleo: Przede wszystkim na samym twitchu nie zaistniejesz. Szczególnie w popularniejszych tytułach. Będziesz na dole listy
  • Odpowiedz