Wpis z mikrobloga

Czytając akty prawne związane z bronią, można usiąść i zapłakać, ten kto pisał ustawę o broni i amunicji albo rozporządzenia jak choćby to o przechowywaniu i noszeniu broni był chyba niespełna rozumu, to ile paragrafów się wzajemnie wyklucza to jest jakiś dramat. Najbardziej śmieszy mnie ten który mówi że pozwolenie na broń nie może być wydane na broń do której można dołączyć tłumik huku, tylko że praktycznie prawie nie istnieje taka jednostka broni do której nie da się zamontować tłumika, w praktyce każde pozwolenie jest wydane nielegalne () kto to pisał...
#bron #strzelectwo #strzelnica
  • 8
  • Odpowiedz
Poczekaj na nową.. myślę, że to będzie dopiero cyrk..

pozwolenie jest wydane nielegalne

@bartkeeee: chciałeś powiedzieć, że broń zarejestrowana w WPA nielegalnie... ale to oni rejestrowali, więc nie ma czym się martwić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Glupiii wiesz ja rozumiem że prawo jest prawem, jednak większość z tych przepisów wystarczy ucywilizować, dać tak żeby były zrozumiane, prawo powinno być pisane w taki sposób aby nikt nie musiał się zastanawiać o co w tym chodzi, tymczasem mamy sytuacje w której dwa różne organy będą interpretować dany przepis całkowicie odmiennie, a takie coś nie powinno mieć wgl miejsca
  • Odpowiedz
prawo powinno być pisane w taki sposób aby nikt nie musiał się zastanawiać o co w tym chodzi, tymczasem mamy sytuacje w której dwa różne organy będą interpretować dany przepis całkowicie odmiennie, a takie coś nie powinno mieć wgl miejsca

@bartkeeee: nie powinno, ale myślę, że takie sytuacje są tworzone świadomie i z premedytacją.. przykład - praca ostatniej komisji... gdy strona społeczna chciała wprowadzić poprawkę, która miała kilkoma słowami doprecyzować o
  • Odpowiedz
@bartkeeee: tu nie chodzi o projekt obywatelski, ale o stronę obywatelską która współpracowała przy tworzeniu nowej ustawy na pracach komisji..
kilka rzeczy po nagłośnieniu przez m.in. ad arma udało się naprostować pomimo rzucania kłód pod nogi przez mswia..
  • Odpowiedz