Aktywne Wpisy
Undying +403
Muszę się wyżalić, po niecałych 6 latach w kołchozie udało mi się znaleźć inną pracę, na tym samym stanowisku, w firmie 35km dalej i za stawkę około 3000 brutto większą. Mega się cieszę, ale przełożony dzisiaj o mało mi nie zaje*al za wypowiedzenie xd nasłuchałem się że nie mam co liczyć na podobną kasę tutaj, żebym to sobie dobrze przemyślał, że dojazdy mnie wykończą, że będę tego żałował i że mogłem przyjść
Ryptun +541
#heheszki #eurojackpot #benzyna
@grzesiek-bat: Benzyna o innej oktanowości spala się pod innym ciśnieniem. Jeśli masz silnik pod 95, to jest on dostosowany pod to, aby przepalać 95. Jeśli wlejesz 98 do 95, to jedyne co wskórasz, to straty na paliwie, które nie zostanie przepalone oraz
@Niebadzsmokiem: Chyba pomyliłeś silnik z zapłonem samoczynnym z benzyniakiem, lol. Już pomijając, że to komputer sterujący silnika dobiera skład mieszanki/ciśnienie doładowania itd.
Co za głupoty... Gościu, skład mieszanki paliwowo-powietrznej jest korygowany w czasie rzeczywistym między innymi na podstawie odczytów sondy lambda.
@grzesiek-bat: oj tam, jebło mi się
@grzesiek-bat: dobiera go bazując na tym, że będzie miał lane 95, bo jest pod 95, a nie pod 98, elo
@Niebadzsmokiem: Nie, dobiera go na podstawie zawartości tlenu w spalinach i mapy.
W dodatku w instrukcji samochodu masz napisane "co najmniej 95", elo
@grzesiek-bat: no w moim jest 92, albo 95
@grzesiek-bat: nie każdy jeździ skuterem xd