Wpis z mikrobloga

Wpuszczanie rzeczy w rodzaju Mi-2, Su-22, Wilga to hańba dla Polski.
Rzucili chyba wszystko co lata żeby oczarować wyborców nieznajacych się na sprzecie i nie wiedzacych, że posiadanie niektórych modeli to tak naprawdę oznaka słabości naszych sił.
Su-22 zezłomowała już cała postkomunistyczna Europa. A obok nas maja je Korea (wiadomo która), Angola, Uzbekistan, i kilka podobnych krajów. Ależ prestiż. Rosjanie znowu się bedą śmiać na forach.
Na dodatek ujęcia, zwłaszcza samolotów śmigłowców to bieda. Wystarczy sobie zobaczyć jak wyglada defilada lotnicza w Francji czy nawet w Białorusi. Tam mają kamery na samolotach, a nawet pokazują dowódców kluczy.
Dobrze, że chociaz z wysłania BWP-1 zrezygnowali w tym roku, bo to kolejny przykłąd sprzętu, który lepiej schować niż wysyłać na defiladę.
Lepiej mniej, ale bardziej nowocześnie.

Mam nadzieję, że koniki w tym roku nie nasrały przed trybuną (nie oglądałem od początku).

#defilada #wojsko #neuropa #4konserwy
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szurszur: Z dwojga złego wolę żeby ten złom na defiladę wysyłali a nie na wojnę, mniejsze prawdopodobieństwo że komuś z naszych krzywdę zrobi.
  • Odpowiedz
  • 1
W radiu mówili że w dzisiejszej defiladzie oprócz służb mundurowych typu, wojsko, policja pójdą także urzędnicy skarbowi... to prawda? xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@szurszur: Ja tam miałem większą bekę z wozów o stylistyce II-wojennej.
Ale jednego trzeba im przyznać, straż pożarna ma nowiutkie i lśniące pojazdy. Doskonale będą gasić zbombardowane budynki.
  • Odpowiedz