Wpis z mikrobloga

#hydraulika
Jest tu jakiś hydraulik?
Zawór napełniający z cersanit się zaciął (w podbnym czasie w dwóch takich samych spłuczkach zaraz po gw... xD)
Nie chce kupować tego samego, bo ewidetnie jakaś wada fabryczna...
Na znanym polskim serwisie aukcyjnym są zamienniki SANIT i Merflow.
Który wybrać ?
  • 7
  • Odpowiedz
@gorocky:

Rozebrałem jeden wyczyściłem poskręcałem i dalej to samo, za pierwszym razem leci spoko ale jak już mechanizm zjedzie dół góra to napełnia się bardzo wolno
  • Odpowiedz
@gorocky: Jeśli masz zamawiać to kup oryginały :] Możesz tez brać Sanita są jakościowo ok, tylko musisz pamiętać iż zawór może nie pasować. Ogólnie może wychodzić zbyt blisko dzwonu[Sanit akurat ma długie podłączenie i można go odsunąć] zawór może te mieć zbyt mała regulacje wysokości zamknięcia i wtedy nie będzie się poprawnie zamykał lub po prosty nie wejdzie do zbiornika :/ Ja na tego typu usterki mam koło 4 rożnych zaworów
  • Odpowiedz
@marcin-el-mops:
Oryginał do mojej spłuczki kosztuje 15zł, jakościowo to może odstawać, kupiłem zamiennik z Merflow za 45zł zobaczymy czy sie zmiesci ale miejsca w tej spłuczce akurat jest dużo
  • Odpowiedz
@gorocky:
Ha wpadłem na pomysł!, że chodzi o wagę. Mniej plastiku zużyli a ciezki pojemniczek bez problemu odblokuje zawór dzisiaj sprawdzę czy na pustym się otworzy
  • Odpowiedz