#hydraulika Jest tu jakiś hydraulik? Zawór napełniający z cersanit się zaciął (w podbnym czasie w dwóch takich samych spłuczkach zaraz po gw... xD) Nie chce kupować tego samego, bo ewidetnie jakaś wada fabryczna... Na znanym polskim serwisie aukcyjnym są zamienniki SANIT i Merflow. Który wybrać ?
Rozebrałem jeden wyczyściłem poskręcałem i dalej to samo, za pierwszym razem leci spoko ale jak już mechanizm zjedzie dół góra to napełnia się bardzo wolno
@gorocky: Jeśli masz zamawiać to kup oryginały :] Możesz tez brać Sanita są jakościowo ok, tylko musisz pamiętać iż zawór może nie pasować. Ogólnie może wychodzić zbyt blisko dzwonu[Sanit akurat ma długie podłączenie i można go odsunąć] zawór może te mieć zbyt mała regulacje wysokości zamknięcia i wtedy nie będzie się poprawnie zamykał lub po prosty nie wejdzie do zbiornika :/ Ja na tego typu usterki mam koło 4 rożnych zaworów
@marcin-el-mops: Oryginał do mojej spłuczki kosztuje 15zł, jakościowo to może odstawać, kupiłem zamiennik z Merflow za 45zł zobaczymy czy sie zmiesci ale miejsca w tej spłuczce akurat jest dużo
@gorocky: Ha wpadłem na pomysł!, że chodzi o wagę. Mniej plastiku zużyli a ciezki pojemniczek bez problemu odblokuje zawór dzisiaj sprawdzę czy na pustym się otworzy
Mirki i Mirabelki, jutro będę pierwszy raz w Szczecinie na dwa dni. Co polecacie zobaczyć? Jestem z koleżką Anglikiem więc fajnie by było ogarnąć coś ciekawego i pokazać mu Polskę z fajnej strony #szczecin #podroze
Jest tu jakiś hydraulik?
Zawór napełniający z cersanit się zaciął (w podbnym czasie w dwóch takich samych spłuczkach zaraz po gw... xD)
Nie chce kupować tego samego, bo ewidetnie jakaś wada fabryczna...
Na znanym polskim serwisie aukcyjnym są zamienniki SANIT i Merflow.
Który wybrać ?
Rozebrałem jeden wyczyściłem poskręcałem i dalej to samo, za pierwszym razem leci spoko ale jak już mechanizm zjedzie dół góra to napełnia się bardzo wolno
Oryginał do mojej spłuczki kosztuje 15zł, jakościowo to może odstawać, kupiłem zamiennik z Merflow za 45zł zobaczymy czy sie zmiesci ale miejsca w tej spłuczce akurat jest dużo
Po co tamtędy leci woda? Leci do pojemniczka haha działa ale nie wiem po co.. Inne tego nie miały
Ten strumień koło pokrętła żółtego
Ha wpadłem na pomysł!, że chodzi o wagę. Mniej plastiku zużyli a ciezki pojemniczek bez problemu odblokuje zawór dzisiaj sprawdzę czy na pustym się otworzy