Wpis z mikrobloga

Nie wiem czego się spodziewaliście. Lechia jedzie na farcie w tym sezonie tak, że aż głowa mała. Do teraz zastanawiam się jakim cudem oni dalej są liderem. Wiem że rywale też swoje w tym sezonie za uszami mają, ale to jak Lechia męczy bułę w każdym meczu jest nie do opisania. Niedawno wygrali 2:0 u siebie z Piastem, całkowicie niezasłużenie, wcześniej jakieś męczenie buły po 1:0.

W pucharze powinni odpaść z Górnikiem, gdyby nie ta parodia bramkarza stojąca w bramce klubu z Zabrza to nie strzeliliby żadnej z dwóch bramek w tym meczu.

Jestem zmuszony do oglądania większości spotkań tej ligi przez względu na pracę i powiadam wam, to co dzieje się w tej lidze to jakaś parodia.

Bez względu na to kto wygra ligę, to będzie najsłabszy mistrz Polski od lat (a myślałem że gorzej być nie może), szkoda w ogóle grać w jakichkolwiek eliminacjach do pucharów, bo nie ma żadnych szans. Czy będzie to Legia, czy byłoby to Zagłębie Sosnowiec, wyjdzie na to samo (zresztą mecz pomiędzy tymi drużynami w Sosnowcu pokazał że to przecież równy poziom).

Ciężko wręcz wskazać, kto na ten moment (bez względu na miejsce w tabeli) zasługuje na mistrza Polski. Mówiło się że Cracovia gra ciekawy futbol i co? Wychodzą na Wisłę Płock i dostają bułę. Potem wszyscy chwalili Wisłę Kraków po wygranej z Legią, a oni pojechali do Sosnowca i porażka. Zaraz ktoś powie że Piast, to Piast przegra u siebie z kimś już nic nieznaczącym dla układu tabeli.

I uwaga teraz #niepopularnaopinia SOSNOWIEC nie powinien spaść z ligi. Bardziej na spadek zasłużyły inne zespoły (nie będę mówił jakie), ale Sosnowiec grał od początku ciekawą (jak na tę ligę) piłkę. (Nie, nie jestem kibicem Zagłębia, ani Legii, pierwszego klubu nie lubię, drugiego nienawidzę, ale staram się być obiektywny).

#mecz #ekstraklasa
  • 10
  • Odpowiedz
@cielo: @beee: Przez ostatnie kilka sezonów, można było mieć JAKIEŚ (minimalne, bo minimalne) nadzieje po sezonie (bo same eliminacje lepiej przemilczeć), ale to co jest w tym sezonie to jest śmiech na sali.

Nie wiem czy jest na ten moment w Europie słabsza liga od polskiej :)
  • Odpowiedz