Wpis z mikrobloga

ej #mikrokoksy pytanie: smażę sobie kawałki kuraka na oliwie - jak zrobić żeby wyszły takie fajne miękkie i soczyste? Czasem mi się uda, ale od czego to zależy - za długo smażę?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@sherkhaan: musi być wrzucone na bardzo gorący olej, żeby się pory pozamykały i nie można ich potem dziurawić widelcem podczas przewracania. Tak mi się wydaje, ale niech m je ktoś poprawi jak się mylę
  • Odpowiedz
@sherkhaan: spróbuj Mirku takie torebki to smażenia - są naprawdę genialne. Ja zawsze kroję cyca w poprzek i później jeszcze na pół - ze zwykłej wewnętrznej cebuli, łatwiej jest takie kawałki rozmieścić w tej torebce, żeby w pełni ją wykorzystać. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Później ulubione przyprawy, odrobina oleju żeby dobrze się przyprawy przylepiły, wciskam do takiej torebki ile wlezie kurczaka na płasko, koniec torebki zaginam
Heheszkara - @sherkhaan: spróbuj Mirku takie torebki to smażenia - są naprawdę genial...

źródło: comment_haVSp2H95rVNFAfBHF83yTZweEPXDHZX.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz