Właśnie dostałem mandat za brak ważnego biletu w tramwaju. Okazało się że kupiłem bilet semestralny przez internet ale zapomniałem go aktywować... Da się to jakoś odkręcić? #poznan #peka #ztm #mpk #komunikacjamiejska
mówiłem mu ale powiedział że odwołanie to jedyne wyjście...
@Toudi92: no to trzeba sie umiec troche postawic bo odwolanie to spora strata czasu i zapewne bo zaplacenie bedzie oplata manipulacyjna czyli jakies 20zl
@Toudi92: Miałem tak samo kilka miesięcy temu. Trzeba się przejść do punktu np. przy ul. Matejki, napisać odwołanie oraz zapłacić mandat. Po kilkunastu dniach zwracają kasę na konto, potrącają jedynie jakieś 20 golda opłaty manipulacyjnej.
@Toudi92: u mnie to wyglądało tak, że jak powiedziałem że przecież mam bilet, to sam podszedł do czytnika i aktywował. Trafiłeś na jakiegoś chamskiego typa.
@m___w: Cóż, miałeś może ogarniętego kontrolera. Ja byłem całkowicie zaskoczony gdyż pierwszy raz miałem taką sytuację. Tak czy siak napisałem dziś reklamację i czekam cierpliwie.
Zazdroszczę Wam że se możecie o każdej porze iść po coś do żabki czy innego sklepu. Ja najbliższą mam dopiero w powiatowym (ponad 20 kilometrów)... #przegryw
#poznan
#peka
#ztm
#mpk
#komunikacjamiejska
@Toudi92: No to skoro powiedział co masz zrobić, to po co pytanie tutaj?
@Toudi92: no to trzeba sie umiec troche postawic bo odwolanie to spora strata czasu i zapewne bo zaplacenie bedzie oplata manipulacyjna czyli jakies 20zl
przynajmniej było 15 lat temu xD