Wpis z mikrobloga

Dziewczyna dostała nagrodę dla najlepszej piłkarki roku, prowadzący zrobił z siebie idiotę pytając czy potrafi "tweerkować", co 99% osób skrytykowało uznając, że to niesmaczne i nie powinien był tego robić. Nigdzie nie przeczytałem opinii, która Solveiga by broniła (zostawiłem 1%, bo zakładam, że ktoś mógł taką wyrazić). Tymczasem wszędzie czytam, że seksizm i mizoginizm w dzisiejszym świecie mają się dobrze.

Gdyby miały się dobrze, to tej krytyki by nie było lub byłaby niewspółmierna do rzeczywistej reakcji ludzi. Sami się biczujemy, tylko niewiadomo po co. Albo - cytując klasyka - sami tworzymy problemy, żeby potem dzielnie je zwalczać.

#pilkanozna #mizoginizm #seksizm
  • 4
  • Odpowiedz
@Venro: ja go bronię, bo żart był idiotyczny, ale nie seksistowski, ona zresztą sama powiedziała w wywiadzie że nie widzi w tym nic seksistowskiego i jej to w ogóle nie dotknęło. Tymczasem wyborcza nawet jego cytat przekręciła zmieniając "czy potrafisz twerkować" na "a zakręcisz tyłkiem?" co jest wierutną bzdurą i zmienia znaczenie jego pytania o 180 stopni
  • Odpowiedz